Na moeizame wedstrijd toch drie punten voor SV Epe F1

4 - 2

Hatto Heim F1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 1

3 oktober 2015 10:15

Vandaag opnieuw tegen een ploeg uit Hattem; dit keer Hatto Heim F1. De mannen uit Hattem staan één plek boven de Epenaren, zodat het opnieuw een spannende wedstrijd belooft te worden……
En ….. dat werd het, nog spannender dan vorige week!

Vanaf de aftrap lijken de Epenaren niet bij de wedstrijd. Ze lopen achter de feiten aan en komen onder druk te staan. De Hattemers weten dit echter niet in een doelpunt om te zetten.
Af en toe breken de Epenaren uit. Zo ook in de negende minuut van de wedstrijd. Wessel die de bal op enige afstand van het Hattemer doel in bezit krijgt besluit op het doel te schieten. Met succes. de keeper van Hattem kan de bal niet tegen houden en daarmee staat het 1-0 voor de Epenaren.
Twee minuten later opnieuw een uitbraak van de Epenaren. Het schot van Joost wordt gekeerd door de keeper, Gijs is er echter als de kippen bij om de 2-0 binnen te schieten.
Deze stand zorgt er niet voor dat de Epenaren beter gaan voetballen.
In de veertiende minuut opnieuw een aanval van Hatto Heim. Nick die ver uit zijn doel komt pakt de bal in zijn handen. Hij was echter wel heel ver uit zijn doel, met als gevolg dat de scheidsrechter affluit voor een handsbal. De speler van Hatto Heim neemt de vrije trap snel, maar Nick is net iets sneller terug in zijn doel, zodat hij kan voorkomen dat Hatto Heim de aansluitingstreffer maakt.
Zo blijft het spel heen en weer golven.

Na rust hetzelfde beeld als aan het begin van de wedstrijd. Hatto Heim dat de Epenaren onder druk zet, maar de Epenaren die gevaarlijk uitbreken. Zo ook in de tweeëntwintigste minuut. Daan steekt al dribbelend het middenveld over en speelt de bal door naar Gijs. Het schot van Gijs wordt echter door de keeper van Hattem gekeerd. Direct hierop breekt Hattem uit. Alex kan dit keer niet voorkomen dat een speler van Hattem op het doel af gaat. In ééndrachtige samenwerking weten Thomas en Nick de bal echter tot hoekschop te verwerken. De hoekschop wordt door de Epenaren niet goed weggewerkt en dit biedt Hatto Heim de gelegenheid om de 2-1 te maken.
Hierdoor neemt de spanning nog verder toe. De Eper supporters beginnen onrustig te vragen hoe lang er nog gespeeld moet worden.
Op het veld lijken de Epenaren nu toch te beseffen dat ze deze wedstrijd niet zomaar winnen. De mouwen worden opgestroopt en de spelers beginnen te bikkelen. In het doel brengt Nick een paar maal prima redding. Achterin zijn het Thomas, Wessel en/of Alex die alle zeilen bijzetten en daarmee voorkomen dat Hatto Heim de gelijkmaker scoort. Op het middenveld zijn het Daan, Stijn en/of Gijs die het ene moment de verdediging en het andere moment de aanval ondersteunen. Tot slot zijn het Cas en Joost die langzaam maar zeker toch aan het aanvallen toe komen.
In de Dertigste minuut levert dit dan ook de 3-1 op. Wessel die de bal aan de rechterkant van het veld krijgt, speelt deze diep op Joost. Joost is net iets eerder bij de bal dan zijn tegenstander en kapt hem uit. Met een bekeken schot in de verre hoek schiet Joost de bal binnen. Dit zorgt voor enige rust bij de Eper supporters, die met iets minder spanning naar de wedstrijd kijken. Maar…. de strijd is nog niet gestreden.
Een kleine twee minuten later zijn het echter opnieuw de Epenaren die weten te scoren. Dit keer uit een prima voetballende aanval.
Iets aan de rechterkant van het veld krijgt Joost de bal. Met een mooie pass speelt hij Cas in en loopt zelf door naar de linker kant. Cas die de bal tussen twee Hattemers goed controleert speelt zich mooi vrij en passt de bal terug naar de inmiddels vrij voor de keeper staande Joost die met een mooi schot in de rechter benedenhoek voor 4-1 zorgt. De vreugde is groot bij een ieder die voor SV Epe is.
Zou het dan net als de afgelopen wedstrijden opnieuw een 4-1 overwinning worden voor de Epenaren????
Nee, dit keer niet. Met nog twee minuten op de klok mag Hatto Heim opnieuw een hoekschop nemen. Deze resulteert in een doelpunt, waarmee de eindstand op 4-2 wordt bepaald.

Het was zeker niet de beste wedstrijd van de Epenaren, maar de drie punten blijven wel in Epe. Door deze overwinning stijgen de Epenaren naar de tweede plek in de competitie.