Cas Visscher (penalty)
Assist: Stijn Blok

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 1

26 september 2015 10:30

Na de oefenwedstrijd van vorige week stond vandaag de competitiewedstrijd tegen Hattem F1 op het programma. Op papier leek het een spannende wedstrijd te worden……. En dat werd het ook!

Onder prima omstandigheden wordt een kwartier later dan gepland afgetrapt. Het wordt al snel duidelijk dat het geen hoge score wordt. Aan beide kanten staat een keeper in het doel die niet van plan is ook maar één bal door te laten.
In de zesde minuut lijken dan toch de Epenaren de eerste goal te maken, maar de vrije trap van Gijs wordt door de keeper van Hattem vakkundig onschadelijk gemaakt.
Twee minuten later mogen de Epenaren een hoekschop nemen. Deze wordt door Gijs genomen. De Hattemer keeper lijkt opnieuw de bal onschadelijk te maken, maar ..... hij krijgt de bal niet klemvast. Daan, die zich slim heeft opgesteld, kan de losgelaten bal tegen de touwen schieten; 0-1.
De mannen uit Hattem zijn hier niet van onder de indruk. Vanaf de aftrap trekken zij meteen ten aanval. Dit resulteert bijna in een doelpunt. Met een prima redding weet Nick echter redding te brengen.
Een minuut later is het wel raak en zet een Hattemer speler, na minder goed uitverdedigen van de Epenaren, alsnog de 1-1 op het scorebord.
In de minuten die volgen golft het spel heen en weer. Thomas, Wessel, Alex, Stijn, Daan, Gijs, Cas en Joost spelen, in wisselende samenstelling, geconcentreerd en Nick zorgt met prima keeperswerk dat zijn doel verder schoon blijft.
Met nog een paar minuten tot aan de rust, voeren de Epenaren de druk op het Hattemer doel op. Eerst is het Cas die met een mooie pass Stijn aan het werk zet. De Hattemer keeper is echter net iets eerder bij de bal.
Een minuut later is het Stijn die op het middenveld de bal verovert en met een prima pass de bal bij Cas bezorgt. Cas speelt zich vervolgens mooi vrij en besluit op doel te schieten en zet hiermee de 1-2 op het scorebord.
Vanaf de aftrap zetten de Epenaren weer druk en zijn vrijwel direct weer in balbezit. Daan die de bal verovert passt naar Cas, die de bal doorspeelt naar Joost. Met een mooie actie speelt Joost de keeper voorbij en schiet op doel. De speler op de doellijn houdt de bal knap tegen…. Maar doet dit met de hand; strafschop.
Er zijn veel gegadigden voor het nemen van de strafschop.  Daan lijkt hem te nemen; hij stapt echter over de bal heen, Cas die achter hem aan loopt schiet de strafschop binnen en zorgt daarmee voor 1-3.

Direct hierna fluit de scheidsrechter voor de rust.

Ondanks de 1-3 voorsprong blijft het na rust ongemeen spannend en is de wedstrijd nog lang niet gespeeld. Na twee minuten in de tweede helft zijn het toch de Epenaren die de score verder opvoeren. Stijn gaat aan de rechterkant van het veld met de bal aan de voet richting de achterlijn. Met een mooie kapbeweging speelt hij de Hattemer verdediger uit en schiet de bal laag voor het doel. Gijs die in komt lopen, bedenkt zich geen moment en schiet op doel. Dit schot is de keeper te machtig en daarmee staat de 1-4 op het scorebord.
Ondanks de marge van 3 doelpunten blijft het gevoel overheersen dat de Epenaren de wedstrijd nog niet hebben gewonnen. De Hattemmers blijven gevaarlijk. Achterin doen Alex, Thomas en/of Wessel wat ze moeten doen; Verdedigen met een grote V. Op de momenten dat zij toch voorbij worden gespeeld is Nick er nog. Met een aantal prima meevoetballende acties en dito reddingen op de lijn weet hij zijn doel schoon te houden.
Aan de andere kant doet de keeper van Hattem hetzelfde. Zo maakt hij een bal van Joost tot twee maal toe onschadelijk en ook op een vrije trap van Stijn brengt hij prima redding.
Met nog twee minuten te gaan lijkt Hattem dan toch nog te scoren. Het mooie, harde afstandsschot spat echter boven het hoofd van Nick op de lat uiteen en de bal stuitert zonder de doellijn te zijn gepasseerd het veld weer in.

In de minuten die resteren verandert er niets meer aan de score. De Epenaren winnen dan ook deze tweede, zeer boeiende, competitiewedstrijd met 1-4.

Complimenten Nick, Thomas, Wessel, Alex, Daan, Stijn, Gijs, Cas en Joost, een prima wedstrijd!!