Tim Blok (solo)
Assist: Jop Bonhof

E-pupillen zaterdag, E1, Hoofdklasse 5

26 september 2015 9:45

Drie weken geleden stonden ze voor de Beker nog tegen over elkaar. Groen/Wit uit Apeldoorn en de Blauwen van Sv Epe, waarbij de laatst genoemde in het doelpuntrijke duel een lesje effectiviteit kreeg voorgeschoteld. Sv Epe was gewaarschuwd.

Onder een lichtblauwe hemel op het nieuwe kunstgras begon Sv Epe E1 te voorzichtig aan de wedstrijd. Zo groen als gras stonden ze erbij en keken er naar terwijl Groen/Wit prima combineerde en snel op een 1-0 voorsprong kwam. Het werd E1 nog net niet zwart voor de ogen toen de Apeldoorners in korte tijd uitliepen na een 4-0 voorsprong. Met bleke witte koppie keken de spelers om zich heen terwijl langs de lijn trainers, leiders en ouders zich groen en geel ergerde aan de gelatenheid welke het team uitstraalde.

Totdat Tim een vrije trap mee kreeg en deze uit frustratie keihard achter de doelman schoot; 4-1. Op dat moment blies de scheidsrechter, vijf minuten te vroeg, gelijk voor het rustsignaal. De man in het geel bood gelijk zijn excuses aan en beloofde de tweede helft vijf minuten langer door te laten spelen. Een moment welke later de wedstrijd deed kantelen.

In de rust maakte Edwin Overmars, welke wederom Jan verving als trainer, duidelijk dat de ploeg uit een ander vaatje moest tappen want van dit voetbal kreeg hij snel grijze haren. Deze boodschap was duidelijk en meteen na rust trok E1 ten aanval en schuwde het geen enkel duel. Tim zette gelijk een aanval op en combineerde prima met Mike en Demy waarna Demy op aangeven van Tim de bal in het netje tikte; 4-2.

Niet veel later mocht Senna ter hoogte van de zijlijn een vrije trap nemen. Waar iedereen verwachte dat de bal voor gegeven zou worden dacht Senna daar heel anders over. Met een prachtig schot verdween de bal over de keeper het doel in; 4-3. Een sensatie hing in de lucht waarbij de tegenstander langzaam aan toch kleur moest bekennen in de veerkracht van Sv Epe E1. En op het moment dat Dylan keurig de bal veroverde en deze mee gaf aan Tim leek een kopie van de 4-2 aanstaande. Maar heel onverwacht dribbelde Tim tussen alle spelers door en bekroonde dat zelf met een verdiende 4-4. Terwijl het leek dat Epe een blauwtje zou lopen was het nu de Groen/Witten welke rood aan liepen van woede.

En punt zou prachtig zijn maar stiekem moest er meer in het vat zitten. Terwijl de leeg gestreden Okay plaats had gemaakt voor Mike probeerde laatst genoemde samen met Demy van hun snelheid te profiteren en doken af en toe gevaarlijk voor het vijandelijke doel op. Helaas was een goal te veel gevraagd tot het moment dat Jop met een prima pass Demy langs de zijlijn de diepte in stuurde. Met een prachtige lob verraste hij de keeper waarna de vreugde in en naast het veld groot was; 4-5.

Het goud leek in de tas te zitten maar Groen/Wit probeerde alles op alles te zetten om een gelijkmaker te produceren. Dit leverde E1 kansen op maar achterin maakte Tara, Senna en Jop op dat moment bijna elke bal onschadelijk. En lukte dat niet, dan zorgde de in het rood geklede Dennis dat de bal een prooi voor hem was waardoor sensationeel E1 niet het zilver pakte maar verrassend het goud.

Een kleurijke wedstrijd met twee gezichten waarbij de leiders van Groen/Wit paars waren aangelopen en hun onvrede duidelijk over de velden lieten gelden richting hun ploeg. Ondertussen kregen de spelers van Sv Epe E1 schouderklopjes van trainer Edwin en leider Arjen en beloofde Edwin Overmars de spelers een patatje bij terugkomst in Epe voor deze uitstekende teamprestatie.

Volgende week speelt E1 opnieuw in Apeldoorn. Dit keer om 10:30 uur bij Robur Et Velocitas.