Tara Kommer (vrije trap)
50'

E-pupillen zaterdag, E1, Hoofdklasse 5

19 september 2015 9:00

Het was weer eens een ouderwets vroege zaterdagochtend. Lang geleden dat je als vroege vogels op het altijd prachtige sportpark van Sv Epe arriveerde, waar de dauw langzaam van de velden verdampte, de hekken net van slot gaan en de tegenstander uit Schalkhaar je al bijna staat op te wachten.

Het is in de derde minuut van de wedstrijd als, in een boom langs het veld, van schrik een eekhoorn een eikel van de voet laat rollen en... de spelers de laatste slaap uit de ogen wrijven. Schalkhaar maakte net de 0-2. Sv Epe E1 is wakker!

Dennis is geen konijn welke de oren laat hangen en schreeuwt vanuit zijn doel het team naar voren. Als wroetende zwijnen langs de afrastering gaan stomen Senna en Jop van achteruit naar voren. Een balletje op Tim, welke als een Das rook dat Mike de diepte inging en zag dat Okay zo vrij als een vogel voor de goal stond; 1-2.

Meteen daarna ontstaat een tikkie takkie voetbal alsof een paar dollende damherten in de bronstijd het brood naar elkaar toespelen en Mike als een Bok er een eind aan maakt; 2-2.

E1 was op dreef, speelde bij vlagen goed voetbal, miste kans op kans en als een sluwe Vos sneed Dylan af en toe geniepig door de verdediging om op het vijandelijke doel af te gaan. En kwam E1 achterin in de problemen dan was Tara er al de kippen bij. Echter, werd de rust bereikt met een 2-3 ruststand.

Na rust ontpopte zich een open wedstrijd. De spits van de tegenstander bleef, net zoals in de eerste helft, een listige adder welke het de defensie keer op keer moeilijk maakte. Schalkhaar liep dan ook snel uit naar een 2-7 voorsprong.

Een grote nederlaag lag voor de hand maar de ruggen werden gerecht en E1 creëerde weer kans op kans. Als een Haas spurde Demy regelmatig op vijandelijk doel af maar alleen de 3-7 kwam van zijn voeten af, waarna Tara even later uit een vrije tap verwoestend uithaalde en de eindstand liet noteren; 4-7.

De Natuur doet wat hij wil en dat geldt voor de mens ook. Het ging niet allemaal goed vandaag maar ook zeker niet allemaal fout. Met 3 punten uit twee gespeelde wedstrijden rolt E1 de herfst in en dan weet je, het kan regenen maar ook laat de zon zich geregeld zien. Met voetbal is het niet anders......

Volgende week zaterdag speelt E1 uit bij Groen/Wit in Apeldoorn.