1 - 4

Epe JO9-1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 1

12 september 2015 8:30

Na drie bekerwedstrijden en een vriendschappelijk duel moest het vandaag gebeuren. De eerste competitiewedstrijd!

Het is een vroege wedstrijd in Zwolle tegen ZAC F1. Geen onbekende voor de Epenaren. Bij het ViodFimax-toernooi was ZAC F1 één van de tegenstanders van de Epenaren. Tijdens dat toernooi moesten de Epenaren de punten aan ZAC laten. De toppers waren dus gewaarschuwd…..

De Epenaren begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd, maar dat deden de Zwollenaren ook. Er ontspon zich een boeiende wedstrijd. De eerste kans was voor de Epenaren; een pass van Cas kwam bij Joost terecht. Het schot van Joost werd echter gepareerd door de keeper. Daan die de bal voor zijn voeten kreeg schoot vervolgens net naast.
Ook ZAC liet zich niet onbetuigd. Wessel en Thomas moesten geregeld handelend optreden. Lukte dit niet, dan was Nick er nog om zijn doel schoon te houden.
Zo golfde het spel heen en weer. In de elfde minuut nam Stijn een aan de Epenaren toegekende hoekschop. Cas kopte de bal net naast. Een paar minuten later was het een pass van Cas die Joost aan het werk zette, maar het boogballetje van Joost ging ook  net naast het doel.
Het leek er dan ook op dat de ruststand hetzelfde zou zijn als de beginstand…… Dit was echter niet het geval.
Met nog 1 minuut te gaan, kreeg ZAC een hoekschop. Deze werd goed genomen en door een spits van ZAC werd de bal knap in het doel gekopt; 1-0.

In de rust werden de Epenaren gecomplimenteerd met hun geconcentreerde spel. Als opdracht werd de spelers meegegeven zo door te blijven gaan en bij balbezit van de tegenstander nog meer druk te zetten.

Dit pakten de toppers goed op. Eerst was het Gijs die een tegenstander een bal ontfutselde en vervolgens op doel schoot. De keeper van ZAC wist echter redding te brengen. Een minuut later was het Stijn die aan de rechterkant van het veld de bal in bezit kreeg. Hij begon vervolgens aan een lange dribbel. Een verdediger van ZAC dreef hem steeds verder naar de zijkant van het veld. Bijna op de achterlijn besloot Stijn op doel te schieten. Dit was een prima beslissing, want dit verraste de keeper en daarmee stond de 1-1 op het scorebord.
De Epenaren kregen de wedstrijd steeds beter onder controle, maar het bleef ongemeen spannend. Op het middenveld moesten Daan en Gijs geregeld alle zeilen bij zetten. Ook achterin moesten Wessel, Thomas en/of Alex continue op hun hoede zijn. Ook Nick, die goed mee voetbalde, moest een paar maal handelend optreden.
Zo bleef de gelijke stand geruime tijd op het scorebord staan. In de zesentwintigste kwam hier verandering in. De Epenaren kregen een hoekschop toegekend die door Stijn werd genomen. De bal kwam bij Cas terecht die met een mooie kopbal wist te scoren; 1-2.
De Zwollenaren leken hierdoor wat aangeslagen en de Epenaren zetten een tandje bij. Een minuut later was het Cas die zijn schot door de keeper van ZAC onschadelijk gemaakt zag worden.
Nog een minuut later was er opnieuw een hoekschop voor de Epenaren. Het was opnieuw Stijn die deze voor zijn rekening nam. De bal kwam dit keer bij Gijs, maar zijn schot ging net naast.
Met nog 10 minuten op de klok mocht Stijn nogmaals een hoekschop nemen. Cas die de bal voor zijn voeten kreeg, zorgde met een schot in de benedenhoek voor de 1-3.
De overwinning leek binnen handbereik, maar ZAC bleef gevaarlijk, zonder dat dit een doelpunt opleverde.
In de zesendertigste minuut kreeg Cas aan de linkerkant van het veld de bal. Met twee prima acties speelde hij twee Zwollenaren uit. Vervolgens ging hij alleen op de keeper af. Naast hem liep Joost goed mee en vlak voor de keeper speelde Cas de bal naar Joost die de 1-4 tegen de touwen schoot.
Kort daarop floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Hiermee kwam een eind aan de boeiende eerste competitiewedstrijd, die door de Epenaren winnend werd afgesloten!