Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Terechte 1-1 in derby tussen SV Epe en Heerde.

Terechte 1-1 in derby tussen SV Epe en Heerde.

Epe 1 (zon)

1 - 1

Heerde 1 (zon)

37'
Raoul Wijenberg (schot)

Competitie

Mannen zondag, 1, 3e klasse B

Datum

8 november 2015 14:00

Scheidsrechter

Floors, J.

Accommodatie

Sportpark de Wachtelenberg
Sportlaan 5-7; Postbus 236
8162 BE ;
EPE
tel. 0578-612483

Epe en Heerde speelden uiteindelijk gelijk in de derby op de Wachtelenberg.

Epe kwam in de eerste helft niet aan voetballen toe en dat lag niet alleen aan de tegenstander maar meer aan de ploeg zelf. Epe speelde fantasieloos en vergat te voetballen. Veel “lange ballen”, weinig positiespel en het tempo lag veel te laag. Heerde wachtte terecht af en kwam er enige malen gevaarlijk uit. Epe creëerde weinig kansen en als die er  waren stond er uiteindelijk nog Heerde doelman Django van der Landen die enige keren goed redde.

In de 15e minuut was Epe dicht bij de voorsprong een mooie actie van Mark van Petersen die Koen Logen vrij voor het doel zette, maar het slappe schotje was geen probleem voor de Heerde doelman. Beide ploegen kregen wel enige cornerballen  waaruit weinig gevaar ontstond. Wel was Heerde dichtbij een voorsprong, in de 24e minuut had Epe geluk doordat een schot  op de paal belandde.

Het spel ging heel vaak op en neer, echt goed voetbal was er niet te zien voor de naar schatting 600 toeschouwers.

Na  ruim een half uur kwam Heerde op voorsprong. Een slim overstapje van Roel Smit stelde  Raoul Wijenberg in staat om te scoren. Een terechte voorsprong op dat moment.

Epe probeerde voor de rust alsnog de gelijkmaker te forceren en was enige malen er dichtbij., maar schoten van Mark van Petersen  en Dennis Calkhoven  misten het doel, ook was Gerrit Calkhoven met een kopbal dichtbij, maar het bleef tot aan de rust 0-1.

Na de rust direct een feller Epe. Tom van Schoonhoven werd  in de 52e minuut gewisseld voor Ramon Heukels en in de 61e minuut kwam Calvin Overmars in het veld voor Stef Veldwijk. Epe zette meer druk en won hierdoor meer duels. In de 63e minuut soleerde Calvin Overmars het strafschopgebied in en werd onreglementair ten val gebracht , maar helaas voor Epe, de wel goed leidende scheidsrechter Floors stond te ver van de situatie en hierdoor had Heerde geluk dat er geen strafschop gegeven werd.

Epe bleef druk houden en Heerde bleef loeren op een counter. Uiteindelijk kwam dan toch de verdiende gelijkmaker. In de 73e minuut scoorde Mark van Petersen vanuit de korte hoek na een mooie actie in samenwerking met Sven Hoogenboezem. Na de gelijkmaker kwamen er voor Epe meer kansen. Gerrit Calkhoven was dichtbij een doelpunt en ook enige mogelijkheden voor Mark van Petersen.

Heerde kwam bijna nog op voorsprong in de 87e minuut, maar de hard ingeschoten bal werd door Eper verdediger Valentijn van Velzen  van de lijn gehaald. Het bleef uiteindelijk 1-1. Een terechte uitslag waar beide ploegen tevreden mee moesten zijn.

Klik hier voor alle foto's door Ella van den Berg en Rijk van Ark

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!