Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Complete OFF day Epe 1 . Smadelijk 0-5 verlies

Complete OFF day Epe 1 . Smadelijk 0-5 verlies

Epe 1 (zon)

0 - 5

Warnsveldse Boys 1 (zon)

Competitie

Mannen zondag, 1, 3e klasse B

Datum

18 oktober 2015 14:00

Scheidsrechter

Baltus, S.

Accommodatie

Sportpark de Wachtelenberg
Sportlaan 5-7; Postbus 236
8162 BE ;
EPE
tel. 0578-612483

Een dramatische voetbalmiddag voor de spelers, leiding en supporters van Epe 1.
Op alle fronten werd de ploeg afgedroogd door Warnsveldse Boys 1. 

De ploeg uit Warnsveld werd geen strobreed in de weg gelegd om uit te lopen naar een 0-5 overwinning en dat was niet eens geflatteerd. De Epenaren stonden erbij en keken erna en dropen verslagen en vol schaamte af na waardeloze voetbalwedstrijd op een miezerige zondagmiddag.

Epe begon gehavend aan deze wedstrijd. De centrum verdediger Max Buis is afwezig vanwege een langdurige blessure en ook zijn mede verdediger Valentijn van Velzen, i.v.m. een schoring, dus Epe startte met Tom van Schoonhoven en Lars Timmer in de verdediging. 

Na 4 minuten werd al duidelijk dat Warnsveld gevaarlijk werd met snelle counters. Er ontstonden reeds enige mogelijkheden die niet benut werden door de Warnsvelders
In de 7e minuut kreeg Epe een kans , na een vrije trap. maar kon deze niet benutten. Warnsveld bleef gevaarlijk doordat Epe heel aanvallend speelde en door dit spel de verdediging verwaarloosde.

In de 27e minuut een uitval van Warnsveld die gestuit werd door een handsbal van Tom van Schoonhoven. De vrije trap werd voor het doel gebracht en goed ingekopt, waarna Epe doelman Michiel Selhorst de kopbal nog kon keren.

In de 30e minuut was het raak voor Warnsveld. Een overtreding in het Eper strafschopgebied, werd als strafschop beoordeeld en Warnsveld kwam verdiend op voorsprong. 

Epe probeerde  het tij te keren maar bleef de verdediging verwaarlozen. In de 36e minuut alweer een counter waarmee Warnsveld op 0-2  kwam..

Epe speelde naief en het leed was nog niet afgelopen, Rechtsachter Yannick Heukels moest in de 42e minuut geblesseerd het veld verlatren ,
Bas Smit verving Yannick.

Vlak voor de rust een mooie aanval van Epe over vele schijven , waarbij Dennis Calkhoven vrij voor het doel van Warnsveld onreglementair gehinderd werd en in vrije positie het scoren werd verhinderd. Helaas geen strafschop en de scheidsrechter, floot direct voor de rust, hoewel er volgens velen zeker nog drie minuten blessuretijd gespeeld zou moeten  worden.  Ruststand 0-2

Na de rust een wijziging in de Eper ploeg, Ramnon Heukels verving Dennis Calkhoven. 

Epe bleef naief voetballen en balverlies op het middenveld resulteerde in de 51e minuut in een 0-3 achterstand. Epe speelde een kansloze wedstrijd De linies sloten niet aan, het samenspel lukte niet en creeerde weinig tot geen kansen.

In de 70e minuut werd het 0-4 en in de 80e minuut zelfs 0-5.

Warnsveld kreeg nog enige mogelijkheden maar verzuimde de score uit te bouwen.

Epe kwam niet verder dan een schot op de paal door Lars Timmer en in de rebound schoot Stef Veldwijk naast. Ook een als voorzet bedoeld schot van Bas Smit werd door de Warnsveldse doelman tot corner getikt. De Eper ploeg probeerde wel maar was kansloos.
Een zeer zwakke team prestatie. 

Pupillen genieten (zie de foto's)
De enige Epenaren die een prachtmiddag hadden waren beide pupillen van de week Alec Slijkhuis en Thijs van Oosten die voor Epe of voor zich zelf nog konden juichen.

Klik hier voor alle foto's
Het wedstrijdverslag van Warnsveldse Boys

Sv Epe - Warnsveldse Boys

Zeker op papier weer een lastige wedstrijd voor onze Boys. En toch zou het handig zijn om minimaal een puntje mee naar huis te nemen gelet op de stand.

De wedstrijd lijkt een kopie van de wedstrijden die de Boys speelden tegen Colmschate en Robur.
De wedstrijd is in evenwicht maar de kansen van onze Boys zien er gevaarlijker uit dan die van de tegenstander. Léon zet voor en Bart B. kan er net niet bij. Meteen hierna komt Léon vanaf de rechterkant schuin op de keeper af, weet niet zo goed wat te doen, schiet uiteindelijk maar de keeper werkt de bal tot hoekschop.

In de 8e minuut de eerste kans voor Epe als vanuit een hoekschop de bal midden voor de goal blijft liggen en op het laatste moment geruimd kan worden. De volgende mogelijkheid is weer voor Epe als de rechtsback, goed opgekomen, een voorzet geeft die door het natte gras net te veel snelheid meekrijgt waardoor hij bij de spits van de voeten springt. Henry wordt gelanceerd op rechts, door Léon, en zet prima voor waarna Martijn net een teenlengte te kort komt. In deze fase zijn er kansen over en weer.

Epe probeert het met een steekpass maar Jelmer reageert alert en onderschept. In de 21e minuut gaat Marc mee naar voren en wordt net niet bereikt door Léon. Warnsveld is echt gevaarlijker en een doelpunt hangt in de lucht alhoewel Epe het grootste spelaandeel heeft, maar daar niets mee doet, sterker nog, ieder moment van balverlies is bijna meteen een kans voor onze Boys. Dit komt door het ver naar voren spelen van de laatste linie van Epe, daarbij het inschuiven van de nr. 4 en een zee van ruimte is zo voor onze Boys gecreëerd. Dat is natuurlijk op het lijf van Bart en Léon geschreven.

In de 23e minuut speelt Martijn Bart in die een solo begint en binnen de zestien ten val komt. De uitstekend fluitende scheidsrechter ziet hier terecht geen penalty in. Dan wordt Martijn ingespeeld en dreigt alleen op de keeper af te kunnen maar dat wordt door een handsbal voorkomen: geel voor de nr. 3. De vrije trap komt in de doelmond waar Yanick kan koppen en de keeper van Epe brengt nog net redding voor twee instormende Warnsvelders.

En dan is het eindelijk zo ver. Warnsveld komt op voorsprong. Epe heeft een soort van schijnoverwicht, kan totaal geen kansen afdwingen, en ieder moment van balverlies levert gevaar op. Zo ook in de 31e minuut. Stijn wordt ingespeeld aan de linkerkant van het veld, iets over de middellijn, speelt zich prima vrij en ziet Léon in het midden vertrekken. De pass is precies op tijd en dan rest de nr. 5 nog slechts een wanhoopsactie en brengt Léon ten val en eindelijk, eindelijk, gaat de bal op de stip. De gele kaart is voor de nr. 5 en Stijn gaat achter de bal en echt heel beheerst maakt hij het karwei af: 0-1.

Epe probeert hierna van alles, aan inzet ontbreekt het niet, maar speelt Warnsveld enorm in de kaart. Veel mensen voor de bal, een niet al te snelle verdediging met heel veel ruimte in de rug, dat is vragen om problemen. De 37e minuut, balverlies voor Epe, Martijn wordt in de middencirkel ingespeeld, opent op links op Bart en Bart is in één beweging zijn tegenstander de baas en kan alleen op de keeper af. Bart is op volle snelheid maar blijft o zo kalm en de keeper van Epe heeft geen schijn van kans: 0-2.

Epe zet hierna alles op alles om voor de rust nog de aansluitingstreffer te maken en komt hier heel dicht bij. Op slag van rust mag een speler van Epe, na heel lang Epes balbezit, aanleggen vanaf een meter of tien maar Jelmer houdt de nul.Wat moeten we zeggen van de tweede helft? Wat Epe in de eerste helft verkeerd deed, veel mensen voor de bal en een verdediging met heel veel ruimte in de rug, doen ze in de tweede helft nog meer verkeerd. Epe heeft inderdaad de bal maar doordat er zo veel spelers voor de bal staan betekent bijna ieder balverlies een kans voor Warnsveld. Marc en Yanick zijn achterin soeverein en er wordt niets weggegeven, ofwel Epe kan niets creëren. Iedere kans voor de Boys komt voort uit balverlies. Meteen na rust de eerste. Léon zet voor vanaf rechts, Martijn kan net niet binnenkoppen. Vier minuten later wordt Martijn door Yanick ingespeeld en staat alleen voor de keeper, passeert hem maar komt te veel naar rechts uit en komt niet tot scoren. Dit was de kans op 0-3 wat einde wedstrijd had betekent.

In de 51e minuut een hoekschop voor de Boys, Marc kopt naast. Een minuut later is het dan gebeurd. Léon ontvangt een steekpassje door het midden, staat weer alleen voor de keeper en schuift nu de bal beheerst in de hoek: 0-3.

Epe blijft het proberen, met de moed der wanhoop, heeft ogenschijnlijk een overwicht, maar Kevin, Yanick, Marc en Jeroen zijn stuk voor stuk hun mannetje de baas. Ook als Yanick er met een nekblessure af moet en Denny er in komt staat de verdediging als een huis. De volwassenheid die je vorige week zag bij Robur, zie je nu bij onze jongens.

Wat is voetbal toch een raar spelletje ….. Als Warnsveld in deze fase iets scherper is, beter in de eindpass, dan kan er nog veel vaker gescoord worden. Martijn ontvangt de bal in de middencirkel, ziet de keeper van Epe ver voor zijn goal, schiet en de bal gaat net naast. In de 66e minuut is de nr. 7 van Epe te laat en Jeroen is het slachtoffer. Dit gebeurt voor de dugout van Epe en daar vond men het niets en alle frustraties komen er uit en de scheidsrechter is hiervan de dupe. De trainer van Epe moet dan terecht het veld verlaten. De scheidsrechter is echt niets te verwijten, fluit gewoon goed. Epe moet de hand in eigen boezem steken. De nr. 7 ontvangt geel.

Bart S. komt dan voor Bart B. De Boys krijgen nu de ene na de andere kans terwijl Epe er maar niet door heen komt. Stijn wordt dan ingespeeld door Martijn en ook hij staat alleen voor de arme keeper van Epe en ook Stijn laat hem kansloos: 0-4, 71e minuut. Mitch komt dan voor Martijn. A

ls dan al het gebrei niets oplevert probeert de nr. 4 van Epe het van afstand en raakt de paal. In de rebound kan een speler van Epe nogmaals aanleggen maar deze bal gaat net over. Dit was de grootste kans voor Epe vandaag en meteen ook de laatste terwijl Warnsveld kansen aaneen blijft rijgen.

Léon krijgt de bal op rechts, soleert langs zijn man en steekt op Mitch die in de kluts met de keeper de bal meekrijgt en iets links schuin voor het doel uitkomt en de bal in het lege doel kan schuiven maar net naast mikt. Het zijn niet zo maar kansen vandaag ….. In de 79e minuut de volgens mij mooiste goal van vandaag. Léon mag weer eens op avontuur, nu vanaf de linkerkant van het veld, troeft zijn tegenstander af en gaat alleen op de keeper af, lokt de keeper als het ware naar zich toe en met een hele subtiele voetbeweging verdwijnt de bal in het net, een echt schitterende goal, 0-5. Wie had dat gedacht? 


Als je zo speelt, en je geeft niets weg, en dan bedoel ik eigenlijk, je geeft niets cadeau, dan hoef je denk ik voor niemand bang te zijn in deze competitie.

Om de druk er maar meteen op te leggen, wat denken we van een periodetitel? Of in ieder geval mee doen?
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!