F-pupillen zaterdag, F2, 3e klasse 01

25 april 2015 8:30

Onbekend

Na de Super Vette Epe tocht op vrijdagavond is het de vraag hoe de Epenaren zaterdagmorgen op het veld staan. Vooral omdat om 08.30 uur wordt afgetrapt in Wezep tegen WHC F6.
Als de Epenaren 0m 08.10 uur het veld oplopen zijn ze in de veronderstelling dat ze op een trainingsveld gaan warmlopen, maar het blijkt het veld te zijn waarop de wedstrijd gespeeld wordt.

In het begin van de wedstrijd lijken de Epenaren nog niet helemaal wakker. Het wordt echter snel duidelijk dat de Epenaren een maatje te groot zijn voor de voetballers uit Wezep.
Met goed samenspel wordt de defensie van WHC getest. Dit levert in eerste instantie echter alleen kansen op en geen doelpunten.
In de derde minuut is het Daan die met een mooie pass de bal bij Cas bezorgt. Met een steekpass zet Cas Jorn vrij voor de keeper, die met een bekeken schot de score opent; 0-1.
Het duurt vervolgens tot de zevende minuut voordat er weer wordt gescoord. Het is Julia die met een mooi afstandsschot voor 0-2 zorgt. Dit doet ze een minuutje later nogmaals en zet daarmee de 0-3 op het scorebord.
Weer een minuut later is het Stijn die met een schot voor 0-4 zorgt.
Af en toe zet WHC een aanval op. Doortastend optreden van Robbert, Steijn en/of Thomas zorgt ervoor dat het geen echte kansen oplevert voor de Wezepers.
Dan gaat het snel. In drie minuten tijd scoort Cas drie maal. Eerst schiet hij een voorzet van Stijn tegen de touwen. Daarna straft hij een fout van de keeper af en in de veertiende minuut zet hij na een mooie individuele actie de 0-7 op het scorebord.
Ondertussen staat Leon hoofdzakelijk in zijn doel het spel voor hem te bekijken. Hij blijft echter goed bij de les en treedt handelend op wanneer hier om wordt gevraagd.
In de achttiende minuut schiet Leon de bal prima naar voren en zet hiermee een mooie aanval op. Dit resulteert in een hoekschop die door Stijn wordt genomen. Daan die de bal voor zijn voeten krijgt bedenkt zich geen moment en schiet de bal onhoudbaar voor de keeper in het doel; 0-8.

Hiermee is de ruststand bereikt.
In de rust spreken twee tevreden Eper leiders met de spelers af om de lijn van de eerste helft door te zetten in de tweede helft en nog acht doelpunten te maken.

Hier ziet het in eerste instantie niet naar uit. WHC houdt in de rust een lange teambespreking en die lijkt zijn vruchten af te werpen. De Wezepers worden iets gevaarlijker en de Epenaren weten het doel niet te vinden. Het spel golft de eerste vijf minuten dan ook rustig heen en weer. Dan krijgt Thomas aan de linkerkant van het veld de bal. Hij begint aan een lange solo en rondt deze doeltreffend af. Hiermee zorgt hij voor het negende doelpunt van de Epenaren. Gaat het dan toch lukken om net als de afgelopen weken de dubbele cijfers te halen? Ja dit gaat lukken, want een minuut later is het Jorn die de tiende goal voor zijn rekening neemt.
Hiermee zijn de Epenaren nog niet tevreden.
In zevenentwintigste minuut is het Julia die na een mooie actie de 0-11 binnen schiet. Ondanks de Super Vette Epe tocht zijn de Epenaren nog niet moe en gaan door met aanvallen. In de eenendertigste minuut is het Stijn die aan de linkerkant van het veld een Wezeper uit speelt. In een uiterste poging om Stijn de bal te ontfutselen wordt een overtreding gemaakt. De toegekende vrije trap wordt door Stijn via een verdediger in het doel geschoten.
Direct vanaf de aftrap trekken de Epenaren weer ten aanval met als resultaat een hoekschop. De goed genomen hoekschop komt bij Robbert terecht, die via de keeper voor 0-13 zorgt.
De ruime voorsprong zorgt er vooralsnog niet voor dat de concentratie bij Steijn, Robbert en Leon verslapt. Op die momenten dat WHC gevaarlijk dreigt te worden, wordt er eendrachtig voor gezorgd dat WHC niet scoort.
Aan de andere kant blijven de Epenaren doorgaan met scoren. Eerst is het Jorn die voor 0-14 zorgt en een minuut later is het Thomas die met een mooi schot voor 0-15 zorgt.
Dan wordt de concentratie bij de Eper verdedigers toch iets minder en plotsklaps gaat een Wezeper aanvaller alleen op Leon af. Met een uiterste inspanning weet Thomas te voorkomen dat op doel kan worden geschoten.
Het slotakkoord is voor Stijn en Cas. Met een mooie pass bezorgt Stijn de bal bij Cas, die na een prima dribbel de bal met zijn linkervoet in de rechter benedenhoek schiet. Hiermee is de eindstand op 0-16 bepaald.

Clean sheet voor Leon!

Door deze overwinning klimmen de Epenaren naar de tweede plaats in de competitie.