CSV '28 F13

F-pupillen zaterdag, F2, 3e klasse 01

18 april 2015 9:00

Onbekend

Na de ruime overwinningen van de afgelopen weken zat de sfeer er goed in. In de voorbespreking werd afgesproken om de ingezette lijn door te zetten en te zorgen voor veel doelpunten. Daarbij ook afgesproken dat het niet uitmaakt WIE de doelpunten maakt, als ze maar worden gemaakt.

Vanaf de aftrap gaan de Epenaren dan ook vol in de aanval. De fysiek kleine CSV-ers verdedigen  heel compact en de Epenaren weten hier niet goed mee om te gaan. Tot aan de vierde minuut een voorzet van Julia bij Stijn terecht komt, die met een intikker voor de 1-0 zorgt.
Dit zorgt er niet voor dat de Epenaren beter gaan voetballen. Integendeel; de Epenaren vergeten de vooraf gemaakte afspraak dat het niet uitmaakt WIE er scoort, als er maar wordt gescoord.
Iedereen wil scoren, met als gevolg dat acties te ver door worden gevoerd; schoten belanden op de paal, of worden door de CSV-ers over de achterlijn gewerkt.  Ook de keeper van CSV’28 doet zijn werk. Het enige spraakmakende moment is in de twaalfde minuut als Robbert na de bal te hebben weg geschoten, tot de ontdekking komt dat de hele zool onder zijn voetbalschoen los ligt…
Zo lijkt het dat de rust wordt ingegaan met 1-0. Echter met nog twee minuten te gaan voeren de Epenaren de score alsnog in rap tempo op. Eerst is het Cas die een hoekschop van Stijn binnen schiet. Dan is het Julia die de 3-0 tegen de touwen schiet en enkele seconden later stelt zij Daan in de gelegenheid voor 4-0 te zorgen.

In de rust lijkt de boodschap om meer samen te spelen toch over te komen bij de spelers. Direct vanaf de aftrap wordt er beter samengespeeld en dit resulteert dan ook direct in de 5-0 van Cas. Die twee minuten later ook voor 6-0 zorgt. Een paar minuten later is het Julia die met een hard schot voor 7-0 zorgt.
Af en toe breekt CSV uit en moeten Steijn, Thomas en Robbert aan de bak. Dit gaat vaak goed. Een keer niet. In de vijfendertigste minuut trekken drie CSV-ers ten aanval. De verdedigers van SV Epe lukt het niet om de bal te veroveren. Met een schot in de uiterste hoek, laat de aanvaller van CSV Leon ook kansloos en zorgt daarmee voor de 7-1.
Direct vanaf de aftrap trekken de Epenaren weer ten aanval. Een pass van Jorn komt bij Stijn terecht die met een bekeken schot voor 8-1 zorgt. Even later is het Jorn zelf die op doel schiet, maar dit schot wordt door de keeper gepareerd.
Met nog één minuut te gaan is het Steijn die bal verovert en deze bij Julia bezorgt. Het schot van Julia lijkt door de keeper te worden tegen gehouden, maar de bal rolt tussen zijn benen door alsnog het doel in; 9-1.
Hiermee is het nog niet afgelopen. Direct na de aftrap gaan de Epenaren opnieuw ten aanval. Thomas die de bal op 20 meter van het doel voor zijn voeten krijgt bedenkt zich geen moment en schiet hard op het doel. Via de binnenkant van de paal vliegt de bal in het doel en staat de tiende goal voor de Epenaren op het scorebord.
Direct hierna fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Hiermee wint SV Epe F2 voor de derde maal op rij met dubbele cijfers en rukken ze op naar de derde plaats in de competitie!