Epe JO9-2

F-pupillen zaterdag, F2, 3e klasse 01

16 mei 2015 10:15

Onbekend

In de winterstop zijn de teams opnieuw ingedeeld en is het nieuwe F2 in de steigers gezet. Na de eerste competitiewedstrijd overtuigend te hebben gewonnen wordt er driemaal op rij gelijk gespeeld. Hiermee lijkt het kampioenschap verspeeld. Echter na deze drie gelijke spelen volgt de ene ruime overwinning de andere op. Als vervolgens de concurrenten punten beginnen te verspelen, hebben de Epenaren het de laatste wedstrijd weer in eigen hand. Een overwinning op ’t Harde is voldoende om kampioen te worden.

Makkelijker gezegd dan gedaan!

Zaterdagochtend 16 mei vertrekt er een lange stoet auto’s vanuit Epe richting ’t Harde. Daar moet het gebeuren. De Epenaren moeten winnen!
Op verzoek van ‘t Harde is de wedstrijd een week verplaatst. Ondanks deze verplaatsing wordt bij de warming up al snel duidelijk dat zij voor de gelegenheid toch enkele ‘gastspelers’ hebben uitgenodigd. Dit tezamen genomen met de spanning zorgt er voor dat de Epenaren niet echt in hun spel komen.
In de tweede minuut doen zij echter waar ze voor zijn gekomen. Scoren! Cas die de bal mooi vrijspeelt passt deze naar de linkerkant van het veld, waar Julia na een korte dribbel hard op doel schiet en voor 0-1 zorgt.
Dit geeft echter niet de gehoopte rust. Het blijft ongemeen spannend, zonder dat het echte kansen oplevert. Tot aan de achtste minuut. Dan is het Daan die met een dieptepass Stijn aan het werk zet. Met een bekeken schot zorgt Stijn voor 0-2.
Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, maar de spanning blijft voelbaar. In de twaalfde minuut lijkt de wedstrijd te kantelen. ’t Harde krijgt een hoekschop die zij heel snel nemen. De organisatie bij de Epenaren is even zoek, zodat een aanvaller van ‘t Harde met een droog schot de 1-2 op het scorebord schiet.
De hartslag bij een ieder die de Epenaren steunt loopt op en de eerste begint al te vragen of het niet bijna tijd is?
Op het veld gaat de strijd onverminderd door. Achterin lopen Steijn, Robbert en/of Thomas de gaten dicht en maken vele aanvallen onschadelijk. Op met middenveld buffelen Daan, Stijn, Julia en/of Jorn dat het een lieve lust is en voorin stelt Cas alles in het werk om de voorsprong verder uit te breiden.
Dit lijkt in de achttiende minuut te gebeuren. Cas die de bal van de minder goed uitschietende keeper in de voeten krijgt, speelt een man voorbij en schiet op doel tussen de benen van de keeper door. De keeper raakt de bal net iets aan, waardoor deze snelheid mist en op de doellijn door een verdediger alsnog tegen kan worden gehouden.
De rust wordt dan ook bereikt met een 1-2 voorsprong voor de Epenaren.

Na rust hetzelfde beeld als in de eerste helft. Een wedstrijd waar veel spanning op zit zonder heel veel kansen. In de drieëntwintigste minuut is het Daan die hard op doel schiet, maar zijn bal net naast het doel ziet verdwijnen. Vier minuten later is het Stijn die een bal naar Julia passt, die hard op doel schiet, maar net niet hard genoeg om de keeper te verschalken. Een minuut later lukt haar dit wel. Met een vlammend schot zet zij de 1-3 op het scorebord.
Het kampioenschap komt binnen handbereik, maar is nog een lange tien minuten weg. ’t Harde is geenszins van plan om zich gewonnen te geven en achterin moeten Thomas en Robbert ook vol aan de bak. In de dertigste minuut lijkt ’t Harde dan toch de aansluitingstreffer te maken. Een diepe bal wordt echter goed ingeschat door Leon en door goed ver, heeeel ver, uitlopen van Leon wordt ’t Harde de scoringskans ontnomen. Een minuut later weer een hachelijk moment. Een aanvaller van ’t Harde krijgt de gelegenheid om hard op het doel te schieten, maar met de punt van zijn linkerschoen weet Leon de bal buiten zijn doel te houden.
De spanning stijgt nog verder; nog vijf minuten te gaan. Een uitbraak van de Epenaren. Cas die de bal op het middenveld krijgt toegespeeld van Steijn gaat op avontuur. Zijn afrondende schot wordt echter opnieuw gepareerd door de keeper.
Achterin moet Robbert nog een keer handelend optreden en dan met nog twee minuten te gaan wordt aan alle onzekerheid een einde gemaakt. Cas wordt door Julia diep gestuurd en speelt een mannetje uit. Vervolgens gaat hij alleen op de keeper af. Zijn harde schot wordt echter opnieuw door de keeper tegen, maar dit keer niet vast gehouden. De terug stuiterende bal komt opnieuw bij Cas terecht die vervolgens met een mooi stiftje voor 1-4 zorgt.
Kort hierop fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en is de ontlading groot bij de Epenaren.

Leon, Robbert, Steijn, Thomas Jorn, Daan, Stijn, Julia en Cas hebben een fantastisch seizoen afgesloten met het …….