SV Epe F2 houdt de punten in Epe en stoomt op naar eerste plaats!

6 - 2

WHC F5

F-pupillen zaterdag, F2, 3e klasse 01

2 mei 2015 9:00

Na de ruime overwinning van vorige week tegen WHC F6, staat deze week de derde en laatste keer WHC als tegenstander op het veld. Dit keer de F5. De Epenaren moeten winnen om druk op koploper WHC F2 (nu zijn alle drie Wezeper tegenstanders genoemd) te blijven houden.

Vanaf de aftrap gaan de Epenaren vol in de aanval en na 18 seconden staat dan ook de 1-0 op het scorebord, Het is Cas die de bal binnen schiet. Direct vanaf de aftrap vliegen de Epenaren er weer in. Aan de rechterkant van het veld begint Jorn aan een solo en zijn voorzet wordt door een Wezeper verdediger in eigen doel gewerkt. Zo staat het binnen twee minuten 2-0 voor SV Epe.
De leider van WHC vraagt zich vertwijfeld af of de Wezepers wel wakker zijn.
Een minuut later is het Cas die aan een solo begint. Met een mooie actie speelt hij een verdediger van WHC uit. Deze komt te laat met als gevolg een harde schop tegen de benen van Cas in plaats van tegen de bal. Cas verlaat hierop geblesseerd het veld, maar kan later weer invallen.
Het flitsende begin van de Epenaren krijgt vooralsnog geen vervolg. Er wordt goed gevoetbald, maar scoren lukt niet. Tot aan de tiende minuut. Dan is het Steijn die met een individuele actie zichzelf vrij speelt. Met een mooi schot zet hij de 3-0 op het scorebord.
Langzaam maar zeker komt WHC de dreun van de eerste minuut te boven en gaat steeds beter voetballen. Achterin doen Robbert en Thomas waar ze voor zijn ‘ingehuurd’, verdedigen. Ook Leon laat zich niet onbetuigd en weet een paar maal goed redding te brengen. De Epenaren houden echter het betere van het spel. Met nog enkele minuten tot de rust is het Robbert die de bal verovert en een mooie pass op Julia geeft. Aan de linkerkant van het veld kan Julia opstomen naar het Wezeper doel en met een hard schot zorgt zij voor de 4-0.
Het lijkt er op dat de Wezepers voor de rust nog iets terug doen, maar Stijn weet de aanval onschadelijk te maken door de bal over de achterlijn te schieten. De door WHC genomen hoekschop komt bij Daan die de bal naar voren schiet. Cas die de bal ‘oppakt’ begint aan een lange rush. Vlak bij het doel passt hij de bal op de meegelopen Daan, die de 5-0 tegen de touwen schiet.

Na rust wordt het meer een wedstrijd. WHC wordt steeds sterker. De Eper verdedigers moeten dan ook geregeld aan de bak om aanvallen onschadelijk te maken. Toch zijn het de Epenaren die het eerst scoren. In de zevenentwintigste minuut is het Julia die aan de linkerkant van het veld een mannetje uitspeelt. Haar voorzet komt bij Cas, die bekeken over de bal heen stapt, waardoor Jorn alleen voor de keeper staat. Met een mooi schot zorgt Jorn voor 6-0.
De Epenaren lijken te denken dat zij de wedstrijd al hebben gewonnen en gaan teveel voor eigen succes. Hierdoor komen de Wezepers (nog) beter in hun spel. Dit blijkt in de vierendertigste minuut. Met een aanval over veel schijven komt WHC bij het doel van Leon en met een lage schuiver scoren zij de 6-1.
Een minuut later wordt het zelfs 6-2 door een voor Leon onhoudbaar snoeihard schot.
Hierdoor zijn de Epenaren weer bij de les en geven niets meer weg. Nu WHC ook helemaal wakker is en niets meer weggeeft lukt het de Epenaren ook niet meer om te scoren.

De Epenaren sluiten de wedstrijd dan ook af met een 6-2 overwinning en voegen 3 punten aan hun puntentotaal toe.
Door deze overwinning, en zoals later zou blijken het gelijkspel van WHC F2, stijgen de Epenaren naar de koppositie in de derde klasse!