Epe JO9-2

F-pupillen zaterdag, F2, 3e klasse 01

11 april 2015 9:00

Hatto Heim F3  -  SV Epe F2

Na een weekje rust, wordt vandaag de competitie vervolgd met een wedstrijd tegen Hatto Heim F3. De Epenaren treden met z’n achten aan, omdat Jorn een weekendje terug is in de tijd.
De aanvoerdersband wordt gedragen door Robbert.
Vanaf de aftrap gaan de Epenaren direct ten aanval. Het eerste schot op doel is van Thomas, maar die treft de lat. In de rebound schiet Daan op de paal. Bij de volgende aanval is het Julia die op doel schiet, maar de keeper brengt redding. Zo als zo vaak; als het team aan de ene kant ‘vergeet’  te scoren, valt het doelpunt aan de andere kant. Zo ook nu. In de vierde minuut gaat Hatto Heim voor de eerste maal ten aanval, maar het is dan ook meteen 1-0.
De Epenaren laten zich hier niet door van de wijs brengen en gaan door met aanvallen. In de vijfde minuut komt een ingooi van Stijn aan de linkerkant van het veld bij Julia terecht. Julia passt de bal naar Thomas, die dit keer meer succes heeft met zijn schot en daarmee de gelijkmaker voor zijn rekening neemt. Nog geen minuut later is het Cas die de bal in zijn bezit krijgt en een paar man voorbij speelt. Met een geplaatst schot zorgt hij voor een voorsprong voor de Epenaren; 1-2.
Na dit doelpunt wordt het meer een echte wedstrijd. Het ene moment zijn het de Epenaren die gevaarlijk zijn en dan weer de Hattemers. Het duurt tot de viertiende minuut. Dan weet Julia met een zacht maar uiterst zuiver schot voor de 1-3 te zorgen.
De Epenaren denken hiermee de overwinning al bijna binnen te hebben en worden wat gemakzuchtig. Dit resulteert in enig klungelwerk achterin. Eerst weet Leon nog een paar keer knap redding te brengen, maar in de achttiende minuut is Leon kansloos op een schot van een Hattemer aanvaller, die daarmee voor 2-3 zorgt.

In de rust is de belangrijkste aanwijzing die de Epenaren meekrijgen van de leiders; blijf geconcentreerd en het maakt niet uit wie er scoort, áls we maar scoren!
Dit lijkt echter tegen dovemansoren gezegd. Nog geen minuut na rust scoort Hatto Heim de gelijkmaker. Opnieuw na geklungel in de achterhoede.
De minuten die volgen lijken een copy van het begin van de wedstrijd, schoten van Stijn, Cas, Daan en Julia treffen geen van allen doel.
In de zesentwintigste minuut dan toch het beslissende moment in de wedstrijd. Aan de linkerkant van het veld is het Steijn die de bal verovert. Met een knappe solo, waarbij hij de Hattemers voorbij gaat alsof ze er niet staan, komt hij links van het doel te staan. Met een bekeken schot in de korte hoek zorgt hij voor een nieuwe voorsprong voor de Epenaren.
Hierna breiden de Epenaren de voorsprong verder uit. Eerst is het Cas die op doel schiet. De keeper houdt de bal wel tegen, maar niet vast. Daan die de bal voor zijn voeten krijgt schiet de 3-5 tegen de touwen.  Nog geen minuut later is het Stijn die aan de rechterkant van het veld naar Cas speelt. Met een mooie versnelling speelt Cas twee man uit en zet voor op Daan. Net als even daarvoor schiet Daan de bal in de touwen en zorgt voor 3-6.  Weer een minuut later is het Julia die zich met een mooie actie vrij speelt en de 3-7 binnen schiet.
Hatto Heim is een klap toegebracht, maar is nog niet knock out. In de eenendertigste minuut trekken de Hattemers dan ook ten aanval. Robbert komt net te laat, maar Leon weet in eerste instantie de bal nog tegen te houden. De afvallende bal is echter voor de Hattemers die de 4-7 op het scorebord zetten.
De Epenaren pakken vanaf de aftrap de draad weer op en zetten een nieuwe aanval op. Net over de middenlijn is het Thomas die een strakke pass geeft op Daan. Na een korte dribbel schiet Daan op doel, de keeper weet echter redding te brengen. Met een mooie sliding schiet Cas de bal vervolgens alsnog in het doel en zorgt daarmee voor 4-8. Nog een minuut later is het Julia die een paar Hattemers haar hielen laat zien en met een schot voor 4-9 zorgt.
Met nog 5 minuten te gaan lijkt de wedstrijd gespeeld. De Hattemers trekken echter nog maar eens ten aanval. Met een mooie combinatie komt een speler alleen voor Leon te staan. Leon raakt het schot nog wel aan, maar kan niet voorkomen dat Hatto Heim voor 5-9 zorgt.
Hiermee is de wedstrijd nog niet gespeeld. Twee minuten later is het Daan die met een goede pass Cas aan het werk zet. Met een mooie actie zet Cas twee Hattemers op het verkeerde been en schiet vervolgens met de buitenkant van de rechtervoet de 5-10 op het scorebord.

Hiermee is de wedstrijd gespeeld en zorgen de Epenaren voor de tweede week in successie voor een overwinning met dubbele cijfers.