11 - 1

OWIOS F2

F-pupillen zaterdag, F2, 3e klasse 01

28 maart 2015 9:00

Na drie gelijke spelen werd het weer eens tijd voor een overwinning. Dat moest vandaag tegen OWIOS F2 gebeuren.

De Epenaren hadden er zin in en laten dit vanaf de eerste minuut van de wedstrijd zien. Direct vanaf de aftrap wordt de aanval gezocht, maar het duurt tot de derde minuut voordat er ook daadwerkelijk word gescoord. Een uittrap van Leon komt bij Cas terecht, die aan een solo begitn die hij afrondt met een doeltreffend schot; 1-0.
In de daaropvolgende minuten zijn het Stijn, Daan en Julia die proberen te scoren, maar of de keeper brengt redding, of de bal gaat naast.
In de zesde minuut is het Stijn die de bal op het middenveld in bezit krijgt. Na een mooie actie passt hij de bal naar Julia, die de bal hard tegen de touwen schiet. Hiermee komen de Epenaren op 2-0.
Nog geen minuut later zorgt Julia met een mooi schot voor 3-0.
OWIOS geeft het echter niet op en probeert de achterstand goed te maken. Door goed verdedigend werk van Robbert en Steijn, wortd dit echter voorkomen. De Epenaren worden steeds sterker, en bouwen de voorsprong in de twaalfde minuut verder uit. Aan de linkerkant van het veld krijgt Thomas de bal. Met een prima actie laat hij een Oldebroeker zijn hielen zien en speelt vervolgens de bal prima door naar Cas, die met een droog schot voor 4-0 zorgt.
Enkele minuten later is het opnieuw Cas die scoort. Een schot op doel van Stijn wordt niet goed verwerkt door de verdedigers van OWIOS. Cas is er vervolgens als de kippen bij om voor 5-0 te zorgen.
OWIOS probeert uit alle macht iets terug te doen, maar met een aantal prima reddingen weet Leon de nul te houden.
In de zestiende minuut trekken de Epenaren weer ten aanval. Julia die aan de linkerkant van het veld een paar Oldebroekers uitspeelt schiet hard op doel. De bal komt bij Cas voor de voeten, die met de punt van zijn schoen de bal in het doel werkt en daarmee de zesde voor de Epenaren op het scorebord zet. De Epenaren vinden dit nog niet voldoende en drukken door. Een pass van Cas komt bij Stijn terecht. Het eerste schot van Stijn wordt door de keeper nog gepareerd. De terugspringende bal komt opnieuw bij Stijn voor de voeten, die nu de keeper wel weet te verschalken; 7-0.
De Epenaren trekken vervolgens massaal ten aanval. In de laatste minuut van de eerste helft weet OWIOS hier van te profiteren. Na een afgeslagen aanval van de Epenaren, zijn de Oldebroekers snel in de omschakeling. Met drie man gaan ze op Robbert af, die hier dit keer geen antwoord op heeft. Ook Leon weet geen redding te brengen, zodat OWIOS toch iets terug doet in de eerste helft en voor 7-1 zorgt.

De tweede helft spelen de Epenaren iets minder gedisciplineerd en probeert een ieder zelf een doelpunt te maken. Hierdoor wordt een aantal kansen om zeep geholpen door de Epenaren en krijgt OWIOS iets meer vat op de wedstrijd. Achterin moeten Robbert, Steijn en/of Thomas dan ook geregeld aan de bak om aanvallen van OWIOS onschadelijk te maken. Ook moet Leon een paar maal handelend optreden.
In  de zesentwintigste minuut weten de Epenaren echter het doel weer te vinden. Daan die op het middenveld de bal verovert, begint aan een knappe solo. Met een hard schot denkt hij te scoren, maar helaas weet de keeper de bal tegen te houden. De terugspringende bal komt bij Jorn terecht, die de bal in het lege doel schiet en daarmee voor 8-1 zorgt.
Een minuut later probeert Daan het opnieuw, maar de keeper heeft dit keer de bal klemvast.
Met nog tien minuten te gaan verovert Julia de bal aan de linkerkant van het veld. Haar afgemeten voorzet komt bij Cas terecht, die na een mooie actie de 9-1 binnen schiet.
Vijf minuten later is het Daan die de bal op het middenveld verovert. Zijn pass komt bij Cas, die een paar Oldebroekers uit speelt en de 10-1 binnen schiet.
OWIOS probeert opnieuw wat terug te doen, maar Robbert en Thomas zijn de aanvallers telkens de baas. In de zesendertigste minuut is het opnieuw Thomas die de bal verovert en een aanval opzet. Zijn bal komt bij Stijn terecht die de bal mooi doorspeelt naar Julia. Het schot op doel van Julia is de keeper te machtig; 11-1.
In de volgende minuten schiet Julia nog een keer op de paal, schiet Daan net naast en vindt Robbert na een prima rush de keeper op zijn pad.

Het blijft dan ook bij 11-1. Hiermee beslissen de Epenaren het duel met duidelijke cijfers in hun voordeel.