48'

E-pupillen zaterdag, E2, 2e klasse 01

21 maart 2015 10:15

Onbekend

Thuis tegen Hattem, een ploeg uit de kelder van de competitie, slecht weer, koud en een aantal zijn ondertussen deze week zwak, ziek en misselijk geweest. En over ziek gesproken, Martijn ligt ziek te zijn in bed en dus mocht Menno uit E3 zijn tweede wedstrijd van de dag keepen.

Zoals we gewend zijn de laatste wedstrijden trok E2 weer fel van start en zette gelijk flink druk op de ketel. De eerste de beste aanval was dan ook snel een feit toen Menno de bal meegaf aan Dylan welke op zijn beurt Tim op het vijandelijke doel afstuurde. Tim liet deze kans niet onbenut en hard via de onderkant van de lat viel de 1-0 binnen. Binnen aan aantal minuten pakte Igor zijn kans op de 2-0 waarna Mike al snel de 3-0 liet noteren.

Het leek even dat het doelpunten zou regenen, maar in plaats van goals was het water wat viel. Het kwam bij vlagen met bakken uit de lucht op het moment toen de net van griep herstelde Stephan en Demy het veld betraden. Niet geheel fit maar toch met passie de wedstrijd in, en wat bleek, Stephan pakt de gelijk de 4-0 mee. Een prachtige ruststand waarbij de defensie met Tara en Jop de aanvallers van Hattem keurig uitschakelde. Voor Menno een prachtig schouwspel welke zelf weinig te doen kreeg.

Na rust weinig verandering is het spel. Hattem wilde wel maar kon weinig, en E2 speelde bij vlagen uitstekend voetbal met goed combinatievoetbal. Voetbal welke de mens deed opwarmen langs de lijn, want verkleumd onder de paraplu waren er toch wel aardig wat mensen langs de lijn. Opvallende afwezigen waren onze huisvrienden Evert en Yoeri. Na verluidt hadden die te diep in het glaasje gekeken na een feestavond bij de plaatselijke Qualicateraar.

Tien minuten voor tijd schakelde E2 nog even een paar tandjes bij en tikte Stephan de 5-0 binnen op aangeven van Mike, welke zelf nog geen minuut later de 6-0 op zijn naam liet schrijven. Vlak voor tijd liet Demy zien dat een assist vaker mooier kan zijn dan het doelpunt zelf, waarop Stephan zijn eerste hattrick van het seizoen pakte; 7-0, tevens de eindstand.

Een lekkere zevenklapper na een moeizame week wat E2 nog steviger aan kop plaatste. Na vijf wedstrijden zijn de volle 15 punten behaald en gaat de ploeg zich deze week opmaken voor een serieuze test in Wezep tegen WHC E2. Nog één wedstrijd flink knallen waarna er twee weekenden geen competitie voetbal is en de manschappen zich gaan uitleven in een paar oefenwedstrijden. Maar eerst een dosis vitamine, gezonde trainingsarbeid en voldoende rust om de laatste griepvirussen ook de genadeslag te geven.