...

F-pupillen zaterdag, F2, 3e klasse 01

21 maart 2015 9:00

SV Epe  F2  -  WHC F2    Uitslag  2 - 2

Na de oefenwedstrijd van vorige week kreeg vandaag de competitie een vervolg. WHC F2 kwam op bezoek in Epe. Gelet op de stand in de competitie beloofde het een spannende wedstrijd te worden….. en dat werd het.

Vanaf de eerste minuut van de wedstrijd golfde het spel op en neer en waren er kansen voor beide partijen. In de vierde minuut was het Julia die de score leek open te breken met een mooi afstandsschot, maar de bal spatte op de paal.
Twee minuten later was het WHC dat op zijn beurt de paal van het Eper doel wist te raken.
De Epenaren lieten vervolgens een paar mooie aanvallen zien, maar schoten van Daan, Stijn, Cas en Jorn werden elke keer door de uitstekend opererende keeper van WHC onschadelijk gemaakt.
WHC liet zich echter ook niet onbetuigd en kwam meerdere malen gevaarlijk dicht bij het Eper doel. Door goed handelend optreden van Thomas, Robbert en/of Steijn, werd voorkomen dat de Wezepenaren echt gevaarlijk konden worden. Anders was altijd Leon er nog, die met een aantal knappe reddingen zijn doel schoon hield. Zo werd deze zeer boeiende en spannende eerste helft afgesloten zoals deze ook begon, met 0-0.

In de tweede helft hetzelfde beeld als in de eerste; twee aan elkaar gewaagde teams en een spel dat op en neer golft en een 0-0 stand op het scorebord. Dit bleef echter niet zo.
In de vijfentwintigste minuut trekt WHC ten aanval. Een bal diep lijkt door Julia eenvoudig onschadelijk gemaakt te kunnen worden. De bal glipt echter onder haar voet door en belandt bij een speler van WHC die ongehinderd op Leon kan aflopen. Leon is kansloos op het schot van de Wezeper aanvaller, waardoor WHC de leiding neemt in dit duel.
De Epenaren laten zich hierdoor niet van de wijs brengen. Vanaf de aftrap wordt de aanval gezocht. Julia speelt de bal mooi naar Cas, die op zijn beurt doorspeelt naar Jorn. Het schot van Jorn lijkt af te zwaaien, maar komt bij Cas terecht. Die bedenkt zich geen moment en schiet op het doel. De keeper van WHC houdt de bal knap tegen.
In de dertigste minuut is er een stuiterbal op de helft van WHC. Julia wint deze en met een prima actie weet zij twee spelers van WHC achter zich te laten. Met een bekeken schot zorgt zij vervolgens voor de 1-1.
Na de aftrap van WHC is het Thomas die aan de linkerkant van het veld de bal verovert. Met een goede actie speelt hij twee tegenstanders uit en speelt de bal diep op Cas. De keeper van WHC is net iets eerder bij de bal dan Cas, maar krijgt de bal niet goed onder controle. Met een laatste krachtsinspanning maakt Cas een sliding en tikt de bal richting het doel….. de bal verdwijnt echter net aan de verkeerde kant van de paal.
Vervolgens is het WHC dat de aanval zoekt. Met 3 man stormen ze op het doel van Leon af. Thomas en Robbert moeten alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat de Wezepenaren ook daadwerkelijk bij het doel van de Epenaren komen. Als ook Julia en Stijn komen helpen ontstaat er een scrimmage voor het doel, waarbij het de Epenaren uiteindelijk lukt om de bal weg te werken. De naar voren geschoten bal wordt door Julia ‘opgepakt’, die de bal doorspeelt naar Jorn. De bal van Jorn belandt via een verdediger over de achterlijn.
Julia neemt de toegekende hoekschop voor haar rekening. De door haar geschoten bal komt bij Cas terecht die met een knappe sprong de bal in het doel schiet en hiermee de Epenaren op voorsprong zet; 2-1.

Met nog vijf minuten te gaan blijft de wedstrijd onveranderd spannend en het spel blijft op en neer golven. In de zesendertigste minuut lijkt Julia met een droog schot te scoren, maar de keeper van WHC brengt opnieuw redding. Een minuut later breekt WHC uit, maar met een knappe verdedigende actie weet Thomas de aanval onschadelijk te maken.
Met nog een minuut te gaan lijkt het er op dat de Epenaren de wedstrijd winnend zullen afsluiten. Vooral omdat de Epenaren nog een hoekschop mogen nemen. De bal komt echter bij een speler van WHC voor de voeten. Direct zet WHC een aanval op. De verdedigers van Epe zijn hier niet op bedacht en krijgen het niet voor elkaar om de bal weg te werken. Een aanvaller van WHC schiet vervolgens de 2-2 tegen de touwen.

De scheidsrechter laat nog aftrappen, maar fluit daarna voor het einde van de wedstrijd.