35'
Assist: Daan Wouters

F-pupillen zaterdag, F2, 3e klasse 01

7 maart 2015 10:00

Na de spannende wedstrijd van vorige week stond deze week de topper tegen SEH F2 op het programma. De eerste wedstrijd dat de Epenaren compleet waren.

Stijn was deze week aanvoerder.

De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang. De eerste 6 minuten was het vooral een strijd op het middenveld, waarbij geen van beide partijen bij het doel in de buurt kwam. Pas in de zevende minuut was het Cas die namens de Epenaren voor het eerst op doel schoot, maar zonder resultaat.
Een minuut later was het opnieuw Epe dat de aanval zocht. Robbert speelde aan de rechterkant van het veld de bal naar voren waar Cas de bal in bezit kreeg. Na een korte dribbel schoot Cas de bal naar Daan. Daan bedacht zich geen moment en met de punt van zijn schoen schoot hij van een kleine 20 meter de bal in de touwen; 0-1

Hiermee werd de wedstrijd open gebroken en wat volgde was een zeer spannende en boeiende wedstrijd.
Twee minuten later is het Julia die van afstand verwoestend hard uithaalt. De keeper van SEH weet echter de bal onschadelijk te maken. Een minuut later is het SEH dat de aanval zoekt. Tot aan dit moment hadden Steyn, Thomas en/of Robbert nog geen problemen gehad met de voorwaartsen van de Heerdenaren. Dit maal konden zij echter niet voorkomen dat de 1-1 op het scorebord werd geschoten.
Vanaf de aftrap zijn het de Epenaren die op zoek gaan naar een nieuwe voorsprong. Eerst is het Julia die een voorzet van Jorn naast schiet. Daarna probeert Julia met een schot op doel een doelpunt te maken. De keeper van SEH weet dit schot te pareren, maar vervolgens is het Cas die de terug springende bal in het doel schiet; 1-2.
Met deze voorsprong lijken de Epenaren de rust te halen. Echter in de negentiende minuut trekt SEH ten aanval. Steyn lijkt deze aanval onschadelijk te kunnen maken, maar door een miscommunicatie met Leon, belandt de bal bij een aanvaller van SEH voor de voeten, die de bal in het lege doel schiet; 2-2.

Na rust hetzelfde beeld als in de eerste helft. Twee aan elkaar gewaagde teams. De ene keer lijken de Heerdenaren te kunnen scoren en de andere keer de Epenaren. In de drieëntwintigste minuut zetten de Heerdenaren weer een aanval op. Leon lijkt knap redding te brengen. De doorlopende aanvaller weet Leon echter de bal te ontfutselen en deze in het doel te schieten; 3-2.
Volgens Leon werd de bal uit zijn handen geschopt en was dit geen eerlijk doelpunt.
De Epenaren laten zich hier niet door van de wijs brengen. Zij ondernemen verwoede pogingen om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Zo ook in de dertigste minuut. Stijn is het eindpunt van een mooie aanval en met de punt van zijn schoen weet hij de bal op doel te schieten. De bal rolt op het doel af, maar eindigt op de paal.
Een minuut later gaan de Epenaren opnieuw in de aanval en is het Cas die hard op doel schiet. De keeper weet de bal tegen, maar niet vast te houden. De in het veld terugspringende bal komt voor de voeten van Julia terecht die de bal hard in het doel schiet en voor de 3-3 zorgt.

Met nog 5 minuten te gaan groeit de wedstrijd naar een climax. Komt er nog een winnaar, of worden de punten gedeeld?
SEH trekt nog maar weer eens ten aanval. Thomas maakt de aanval eenvoudig onschadelijk  en kan een nieuwe aanval van de Epenaren opzetten. De aanvaller van SEH is hem echter net iets te slim af en ontfutselt Thomas de bal. Zijn voorzet op maat komt bij de spits van SEH terecht die met dit buitenkansje wel raad weet en voor de 4-3 zorgt.
De Epenaren laten dit echter niet over hun kant gaan en voeren vanaf de aftrap de druk op het doel van SEH op. Gevolg zijn meerdere hoekschoppen. Zo ook in de achtendertigste minuut. Daan die de hoekschop neemt schiet deze mooi voor het doel. De keeper van SEH probeert de bal weg te slaan, maar dit gaat niet helemaal goed. De bal komt bij Cas voor de voeten terecht, die de bal in het doel schiet. Hiermee zorgt hij voor de 4-4.
De Epenaren gaan nog voor de volle winst, maar dit lukt niet meer binnen de resterende minuten.

Hiermee eindigt ook deze boeiende en zeer spannende wedstrijd in een gelijkspel.