...
54'

E-pupillen zaterdag, E2, 2e klasse 01

21 februari 2015 8:30

Na een dikke twee maanden stond vandaag de eerste competitie wedstrijd op het programma uit in en tegen Elburg. Aan de rand van het vestingstadje werd afgelopen najaar nog kansloos verloren. De 10-0 verloren ...oefenwedstrijd van afgelopen donderdag tegen Elspeet gaf daarin tegen ook nog niet echt veel vertrouwen voor vandaag.

Met een tactische omzetting, door Tim als derde verdediger achterin te zetten, begon de ploeg van Thom en Neal uitstekend aan de wedstrijd. Achterin stond het op slot en aanvallend werd er aardig gecombineerd.  Dit resulteerde in de 4e minuut een prima kans voor Demy welke dit niet onbenut liet; 0-1

Stephan en Martijn genieten momenteel van een vakantie op de lange latten, en dus werd doelman Job van E1 ingevlogen. En Job liet zien dat hij E2 een handje kon helpen. Vlak voor rust behield hij twee maal toe zijn doel schoon met prachtige reddingen waardoor de rust met een verdiende voorsprong werd gehaald.

Na rust werd de wedstrijd er alleen maar spannender op. Tim kon naar hartenlust vooruit spelen en samen met Dylan zorgde hij ervoor dat de aanvallers de nodige kansen kregen, terwijl beiden zelf ook het vijandelijke doel onder vuur namen. Echter voorin waren Demy, Igor en Mike niet altijd gelukkig in de afronding. Uiteindelijk was het Tim welke in de 41e minuut een eigen op gezette aanval prima afrondde met een droge knal na prima terugleggen van Demy; 0-2

Terwijl Jop en Tara achterin diverse aanvallen onschadelijk maakte kreeg E2 steeds meer kansen. Het was voor Mike dan ook even lekker om uiteindelijk zijn doelpoging in de 50e minuut beloond te zien worden met een goal; 0-3

Een scheidsrechtelijke dwaling zorgde er voor dat Elburg in blessuretijd vanuit een corner nog kon tegen scoren. Jammer, want de nul was meer dan verdiend geweest voor doelman Job en de verdedigers.

Een tactische omzetting, hard werken en bij vlagen prima voetbal leverde 3 punten op en dus een uitstekende start in de competitie. Volgende week speelt E2 thuis om 10:15 uur tegen WVF.