Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Heerde super effectief tegen aanvallend machteloos Epe

Heerde super effectief tegen aanvallend machteloos Epe

Epe 1 (zon)

1 - 2

Heerde 1 (zon)

3'
... (schot)
82'
... (kopbal)
Gerrit Calkhoven (intikker)
94'

Competitie

Mannen zondag, 1, 3e klasse B

Datum

19 april 2015 14:00

Scheidsrechter

Philippo, Eric

Accommodatie

Sportpark Wachtelenberg
Sportlaan 5-7
8162 BE
EPE
tel. 0578-612483

Heerde stapte juichend van het veld af.  Een zwaar bevochten 1-2 winst, nadat men zelfs  vanaf de 37e minuut, dus meer dan 50 minuten,  met 10 man en zelfs de laatste 10 minuten, vanwege een blessure, met 9 man speelde.

Was het verdiend, voetballend wellicht niet, maar Epe vergat te scoren en toen men wel een zuiver doelpunt maakte,  in de 73e minuut, werd deze vanwege buitenspel afgekeurd door de, overigens voor de rest, goed leidende scheidsrechter. Het prachtige doelpunt door Gerrit Calkhoven werd onterecht afgekeurd. Diep in blessuretijd scoorde Gerrit overigens de eretreffer voor Epe, maar toen stond Heerde reeds met 0-2 voor.

De derby voor meer dan 600 toeschouwers, begon voor Epe desastreus. In de 3e minuut, knullig balverlies op het middenveld en Heerde profiteerde optimaal van deze buitenkans en kwam op een 0-1 voorsprong.

Daarna was het alleen maar Epe dat aanviel, Epe zocht voetbalend de oplossing, kreeg  veel hoekschoppen, vrije trappen, creëerde mogelijkheden maar kwam niet tot scoren. Heerde was voetballend machteloos tegen een oppermachtig Epe, dat wel goed attent moest zijn op de “lange” ballen naar voren waar de snelle spitsen van Heerde opportunistisch op liepen.

Epe leek in de eerste helft gelijk te komen. Een mooie aanval door het midden van de Heerde defensie, werd gestuit door een overtreding van achteren op de doorgebroken Dennis Wiltink. Strafschop voor Epe en een rode kaart voor Heerde.

Epe aanvoerder Mark van Petersen faalde vanaf de strafschopstip. De bal werd slecht ingeschoten waardoor het tot aan de rust 0-1 bleef.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Epe  met een groot veldoverwicht, maar het kon de Heerde defensie niet verschalken. Er waren diverse doelpogingen maar echt gevaarlijk werd het niet echt. Heerde verdedigde met 8 man voor het doel en probeerde soms met uitvallen nog enige gevaar te stichten. In de tweede helft duurde het tot de 66e minuut voordat Heerde weer eens voor het Eper doel kwam. Gelukkig kon Bas van Schoonhoven nog redden.

Epe bleef het proberen en  leek in de 73e minuut gelijk te komen maar het prachtige doelpunt van Gerit Calkhoven werd onterecht afgekeurd.

Epe bleef druk houden maar liep in de 82e minuut tegen een 0-2 achterstand op. Zeer onverdiend, vanuit een vrije trap voor Heerde werd de bal bij de tweede paal goed ingekopt.

Epe was de kluts kwijt want in de 85e  minuut had de ploeg geluk dat de bal net naast het Eper doel werd geplaatst.

In blessuretijd kwam Epe uiteindelijk nog door een intikker door Gerrit Calkhoven op 1-2 , maar meer zat er niet in. Heerde ging juichend van het veld en de Epenaren dropen gedesillusioneerd af.

Opstelling :

Bas van Schoonhoven, Dennis Wiltink (78 Calvin Overmars), Yannick Heukels, Dennis Calkhoven, Bart Brummel (85 Bas Smit), Koen Logen, Lars Timmer, Mark van Petersen, Gerrit Calkhoven , Sven Hoogenboezem, Ramon Heukels (78. Leon Pannekoek)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!