Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Epe wint moeizaam bij Albatross (1-2)

Epe wint moeizaam bij Albatross (1-2)

Albatross 1 (zon)

1 - 2

Epe 1 (zon)

... (schot)
15'
43'
Koen Logen (schot)
85'

Competitie

Mannen zondag, 1, 3e klasse B

Datum

22 maart 2015 14:00

Scheidsrechter

Arends, W.G.F.

Accommodatie

Sportpark Ugchelen
Brouwersmolenweg 444
7339 EE
UGCHELEN
tel. 055-5349670

Een prachtige overwinning, dat wel. Epe doet goede zaken door deze moeizame overwinning

Albatross is een soort angstgegner voor Epe. Altijd moeilijke wedstrijden zowel thuis als uit,. De thuiswedstrijd werd zelfs met 1-3 verloren , dus de Epenaren wilden zich graag revancheren en dat is gelukt met deze 1-2 overwinning. Makkelijk ging het niet , maar soms heb je zulke wedstrijden dat het uiteindelijk wel lukt en dat was het deze keer.

De wedstrijd  begon met twee ploegen die beiden veel druk zetten. Epe probeerde  in haar spel te komen maar door het fysieke en opportunistische spel van Albatross lukte dit nauwelijks. Er kwamen nauwelijks kansen voor de Epenaren.  Albatross was dichtbij de openingstreffer in de 5e minuut, toen  en bal over Epe doelman Bas van Schoonhoven werd gelobd, maar gelukkig redde Bart Brummel  en voorkwam daarmee een snelle achterstand. In de 15e minuut kwam Albatross alsnog op voorsprong. Balverlies op het Eper middenveld en een Albatross speler kwam hierna vrij voor het Eper doel en scoorde de 1-0. Epe probeerde hierna steeds in haar spel te komen maar had hier veel moeite mee. Er kwamen sporadisch mogelijkheden, Epe voetbalde wellicht beter, maar ook het Albatross spel , veel lange ballen en opportunistisch aanvallen, bleef voor de Eper verdediging moeilijk te verdedigen.

Vlak voor de rust, in de 43e minuut,  kwam dan de toch wel verdiende gelijkmaker. Een mooie aanval over rechts via Ivar Oldenburger, die de bal vanaf de achterlijn voor het Albatross doel terugtrok werd vanaf de 11 meter hard en bekwaam ingeschoten door Koen Logen, 1-1, dit was tevens de ruststand.

Na de rust hetzelfde spelbeeld als voor de rust. Geen hoogstaande wedstrijd. Epe had wel meer balbezit , maar kon slechts enige malen gevaarlijk worden. Albatros was in de 55e minuut dichtbij een doelpunt maar Eper doelman Bas van Schoonhoven redde. In de 60e minuut kwam Ramon Heukels in de ploeg voor de moegestreden Gerrit Calkhoven. Hierdoor werd het aanvalsspel van Epe flitsender. In de 68e minuut een scherpe voorzet van Ramon Heukels, de bal kwam bij de 2e paal, waar Koen Logen helaas hoog over schoot. In de tegenaanval had Epe geluk. Een bal van de doellijn gehaald, daarna de ingeschoten bal gered door Bas ven Schoonhoven en daarna nog een bal op de lat. Epe kwam goed weg. Op het eind van de wedstrijd kwam Epe alsnog op voorsprong. Eerst was het Lars Timmer die de bal via  doelman en paal en lat  terug in het veld zag komen , maar even later was het toch raak, het was Ivar Oldenburger die vanaf rechts de bal hard voor het doel bracht, de Eper aanvallers misten in eerste instantie maar bij de 2e paal stond Eper verdediger Yannick Heukels die de bal goed inschoot en hiermee Epe op een 1-2 voorsprong bracht.

De scheidsrechter liet hierna nog lang doorvoetballen waardoor het nog spannend werd, maar Epe kreeg zelfs in blessuretijd nog mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen. Uiteindelijk bleef het bij de (moeizame) 1-2 overwinning.

Een prachtig resultaat, zeker ook gezien de rest van de uitslagen in deze competitieronde, waardoor de ploeg naar een gedeelde 2e plaats op de ranglijst is gestegen.

De opstelling:

Bas van Schoonhoven, Ivar Oldenburger, Yannick Heukels, Dennis Calkhoven, Bart Brummel, Koen Logen, Lars Timmer, Marc van Petersen, Gerrit Calkhoven (60. Ramon Heukels), Calvin Overmars, Sven Hoogenboezem

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!