Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Heerde 1- Epe 1 Uitslag 4-4

Heerde 1- Epe 1 Uitslag 4-4

Heerde 1 (zon)

4 - 4

Epe 1 (zon)

... (schot)
5'
... (schot)
25'
... (schot)
27'
29'
Koen Logen (kopbal)
... (schot)
42'
47'

Competitie

Mannen zondag, 1, 3e klasse B

Datum

14 december 2014 14:00

Scheidsrechter

Harmelink, G.A.

Accommodatie

Onbekend

Jonge Epe ploeg toont karakter in derby tegen Heerde (4-4)

De voetbalklassieker tegen Heerde werd voor Epe een wedstrijd om niet te vergeten. Binnen het half uur stond Epe in Heerde reeds op een 3-0 achterstand en met de rust zelfs op een 4-1 achterstand. Kansloos leek het , het fysieke Heerde tegen het speelse Epe,  maar de Eper ploeg kwam na de rust sterk terug en sleepte op karakter een 4-4 gelijkspel uit het vuur en dat was uiteindelijk dik verdiend.

De wedstrijd begon met een paar aanvalletjes van Heerde maar Epe was het dichtst bij de openingstreffer. In de 4e minuut werd een prachtige genomen vrije trap van Mark van Petersen maar net door de doelman  via de lat tot hoekschop verwerkt. Deze hoekschap werd de aanleiding voor de 1-0 voor Heerde. De bal werd door Heerde verovert en snel naar voren gespeeld, waarna de Eper verdediging niet goed optrad  en Heerde de kans gaf om te scoren, hoewel er wel een buitenspel situatie aan voorafging

Epe had wellicht meer balbezit, maar Heerde was feller en won veel duels. In de 7e minuut weer een gevaarlijke vrije trap van Mark van Petersen die ternauwernood tot hoekschop werd verwerkt door de onzekere Heerde doelman. Epe probeerde de gelijkmaker wel te forceren. Gerrit Calkhoven schoot nog een keer op de vuisten van de doelman en een schot van Henk Stoevenbeld werd ook weer tot hoekschop verwerkt.

In de 25e minuut liet de Eper verdediging zich aftroeven en verloor de bal waarna Heerde de 2-0 scoorde en twee minuten later werd het zelfs 3-0 , toen een van richting veranderd schot zomaar over  Epe doelman Bas van Schoonhoven in het doel plofte. Het leek een dramatische middag voor Epe te worden, maar de ploeg rechte de rug en in de 30e minuut kwam de aansluitingstreffer. Koen Logen kopte de bal van dichtbij in het Heerde doel, vanuit een hoekschop, waardoor de stand iets dragelijker werd (3-1).

Hierna ontspoorde het duel bijna. De scheidsrechter toonde 4 maal een gele kaart,  ( 1x voor Epe en 3x voor Heerde) waarvan er twee wellicht rood hadden moeten wezen. De sfeer werd er niet beter op. Vlak voor de rust scoorde Heerde de 4-1  en Epe leek  geslagen.

Na  de rust, twee wissels voor Epe waardoor de ploeg  anders kwam te spelen, nog aanvallender. Twee verdedigers eruit, Ivar Oldenburger en Tom van Schoonhoven, hiervoor in de plaats de jeugdspelers  Dennis Calkhoven en Yannick Heukels.

Epe startte voortvarend en al snel na de rust scoorde Gerrit Calkhoven de 4-2 met een hard en laag geplaatst schot . De Eper ploeg begon er weer in te geloven. Heerde liep hierna nog meerdere gele kaarten op (4). Het Eper spel was veel beter, maar de ploeg moest uitkijken voor de snelle counters van de thuisploeg. In de 65e minuut verving Ramon Heukels Gerrit Calkoven. Epe trainer Hans uit den Boogaard zette er nog een aanvaller in.

In de 75e minuut kwam Epe op 4-3 door een mooie actie van Sven Hoogenboezem , die de bal in het Heerder doel volleerde..

Epe rook de mogelijkheid om alsnog te gelijkmaker te forceren . Eerst was de Ramon Heukels die maar net miste en in de 79e minuut kwam Mark van Petersen aan de bal , omspeelde enige tegenstanders en schoot de bal van buiten de zestien in de bovenhoek waardoor Epe verdiend op 4-4 kwam.

Er kwamen hierna nog kansen op de winst, zowel voor Epe als ook voor Heerde maar het bleef bij de 4-4 stand, waardoor Epe als morele winnaar van het veld af stapte. Een pracht resultaat voor de jonge Epenaren die aantoonden veerkracht en karakter te bezitten.

20141214 Verslag door Rijk van Ark

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!