Zwolsestraat 76
8101AE
RAALTE
tel. 0572-352010

Vandaag de verzette wedstrijd uit tegen Rohda Raalte. Door vakantie en ziekte waren er vandaag ‘maar’ 13 speelsters en dus maar 2 wissels.

De wedstrijd was op het echte hoofdveld met heel veel reclameborden en een rood-gele tribune. De meiden waren daar niet van onder de indruk en gingen na een gezamenlijke start in de middencirkel gelijk in de aanval. Na 7 minuten was er een wat onduidelijke scheidsrechtersbal net buiten de 16 en terwijl Rohda niet helemaal doorhad wat er gebeurde, aarzelde Anouk niet en schoot de 0-1 mooi in de bovenhoek.

De volgende twintig minuten was de bal vooral op het middenveld. Als Rohda probeerde een aanval op te zetten met een lange voorzet haalden Joan, Sophie, Nova en Fenne ze steeds in en werkten ze de bal weg. Aan de kant van Epe waren wel een paar aanvallen maar zonder goals. Na een klein half uur kwam daar verandering in want Tess had een nette voorzet op Sammy-Jo die met haar nieuwe schoenen de 0-2 maakte.

Na de rust kreeg Epe al vrij snel twee corners na elkaar die Sammy-Jo mooi hoog voor het doel schoot. De tweede ging er via Anouk in, 0-3.

Rohda gaf de moed niet op want een paar minuten later kwam een aanvalster van Rohda vrij voor het doel te staan maar Sterre maakte een geweldige redding en hield dus de nul! Bij de volgende uitbraak van Rohda was het Mirre die de snelle aanvalster de bal ontnam en daarna was Epe weer aan de beurt. Elieke zag dat er ruimte was en met een goed afstandsschot maakte ze de 0-4! Nu zat de vaart er lekker in bij Epe want een minuut later was Nynke dicht bij een doelpunt.

De volgende aanval gaf Sammy-Jo een voorzet op Sanne die knap scoorde en de stand op 0-5 zette. Even nam Epe gas terug en hier profiteerde Rohda van want eindelijk scoorde zij de 1-5. Te laat om nog gevaar te vormen voor de overwinning maar het schudde Epe wel wakker. Linn liep heel veel meters en maakte het Rohda moeilijk om fatsoenlijk over te spelen.

Vanuit het middenveld schoot Elieke naar Sammy-Jo op rechts die voorgaf op spits Anouk. Na het uitspelen van de laatste vrouw van Raalte een mooie goal in de bovenhoek. 1-6 en een hattrick!

Tien minuten later een prachtige actie van Elieke die daarna zelf de 1-7 inschiet. Om de overwinning compleet te maken scoort Tess een minuutje later ook nog een keer, weer een voorzet van Sammy-Jo. Verdiend want Tess zat al een paar keer dicht bij een goal.

Al met al een ruime overwinning waarmee Epe stijgt naar de tweede plek na 4 wedstrijden. Over twee weken thuis de return tegen Be Quick, de koploper!