Sportlaan 5 -7
8162BE
EPE
tel. 0578-612483

Vandaag eindelijk de thuiswedstrijd tegen de koploper! Na de wedstrijd in Zwolle (6-4) wilden de meiden thuis natuurlijk wel winnen!
Ondanks het vroege tijdstip waren er veel supporters gekomen om aan te moedigen en in de kleedkamer heeft iedereen elkaar nog even diep in de ogen gekeken.
Vanaf het begin was Epe goed geconcentreerd en oplettend om een snelle openingstreffer van Be Quick te voorkomen. Dat werkte heel goed want Be Quick kwam er niet doorheen. Na 7 minuten spelen werd de aanval goed opgebouwd en gaf Myrthe een voorzet op Anouk die met een lage slimme bal de 1-0 scoorde! Deze voorsprong gaf het team vleugels want drie minuten later was het Sammy-Jo die een voorzet gaf op Senna die met een mooi schot de 2-0 inschoot! Met deze voorsprong was het lekker voetballen. Fenne controleerde links achter, Joan en Myrthe in het midden en Mirre aan de rechterkant. Als er een Be-Quicker langszij kwam werd de bal steeds veroverd.
Na bijna 20 minuten stonden er opeens veel tegenstanders in de 16 meter en in het rommeltje dat ontstond kon Be Quick de 2-1 scoren. Nu werd het toch wel gevaarlijk want Be Quick kwam wat vaker op de helft van Epe. Een gevaarlijke uitbraak werd door Sterre met goed uitkomen onschadelijk gemaakt maar niet veel later, in een moment van onoplettendheid scoorden Be Quick toch de 2-2. Hierna hielp keeper Sterre het team in de wedstrijd want een vervelend hoge bal kon ze nog nèt over het doel tikken!
Epe zat nog steeds lekker in de wedstrijd en in één van de volgende aanvallen kreeg Nova de bal zo mooi op haar voet dat ze echt een wereldgoal scoorde. Vlak voor rust stond het 3-2 voor Epe! Be Quick werd nog heel gevaarlijk maar gelukkig stond Mirre er nog om de uitbraak onschadelijk te maken.
Na rust lukte het Epe niet goed om het ritme van de eerste helft te pakken te krijgen. Be Quick was nu veel feller op de bal en er werd aan beide kanten veel balverlies geleden. In deze fase van de wedstrijd was het spel vaker op de helft van Epe en dat resulteerde binnen tien minuten in een vrije schotkans die Be Quick de 3-3 bezorgde. Epe leek even in de war en hier profiteerde Be Quick van door binnen drie minuten nog een goal te maken. Waar Epe eerder nog comfortabel met twee goals voor had gestaan keek het nu tegen een achterstand aan. Het spel ging over en weer en Epe bleef onder druk staan terwijl het zelf weinig kansen creëerde. Een geweldige (dubbele) reddingsactie van Sterre voorkwam erger.
Epe kwam nu weer iets meer in het spel voor en ging met een lange bal vooruit. Helaas ging de scheidsrechter mee in de mening van de Be Quick grensrechter en werd het buitenspel. Ondanks hard werken kwam Epe niet meer toe aan het goed opbouwen van de aanval. Be Quick had nog wel een aanval in huis en scoorde een kleine tien minuten voor tijd de 3-5.
Een wedstrijd waarin iedereen hard heeft gewerkt maar die helaas niet is gewonnen. Volgende week weer een nieuwe kans!