Stadionplein 25
8025CP
ZWOLLE
tel. 038-4531186

Na vorige week de eerste wedstrijd van de derde fase tegen SVI met 2-1 gewonnen te hebben gingen de meiden in alle vroegte naar Zwolle voor de wedstrijd tegen Be Quick.

De eerste paar minuten was Epe vooral aan de bal op de helft van de tegenstander dus dat gaf vertrouwen. Na wat balverlies volgde een hectische vijf minuten waarin Sterre drie keer een knappe redding maakte en er ook nog een schot van Be Quick op de paal belandde. Tijd om bij te komen was er niet want in de 16 meter viel een tegenstander, met een gescoorde strafschop als resultaat. Epe had daarna best veel balbezit op de helft van Be Quick maar bij balverlies werd er te afwachtend gereageerd en was de bal in no-time in ons strafschopgebied. Na 20 minuten spelen stond het 3-0 voor Be Quick.

Nu werd Epe eindelijk ‘wakker’ en volgde er een heel andere fase van de wedstrijd. Elieke stuurde Sammy-Jo weg die, na het uitspelen van de laatste man, de 3-1 scoorde. Vier minuten later een vergelijkbare situatie waarin Jasmijn de diepte-pass op Sammy-Jo gaf die netjes inschoot. 3-2! In de verdediging kwamen ook de snelle aanvalsters van Be Quick er niet meer langs. Fenne en Joan waren minstens net zo snel en Myrthe en Sophie werkten de rest weg.

Twee minuten voor rust een hoekschop voor Epe die, genomen door Sammy-Jo, aangegeven door Elieke, werd afgemaakt door de jarige Anouk. Ruststand dus weer gelijk met 3-3. De tweede helft was iedereen vanaf het begin keihard aan het werk. Op het middenveld konden de speelsters van Be Quick geen bal rustig aannemen of er zat wel een speelster van Epe in de buurt. Er werd goed samengewerkt tussen Nynke en Sanne waardoor uitbraken van Be Quick werden voorkomen. Jasmijn was steeds aanspeelbaar op het middenveld en Anouk haalde overal de bal op om deze vervolgens mee te nemen naar voren.

Na twintig minuten in de tweede helft stond Tess op scherp toen de bal uitgenomen werd door de keepster van Be Quick. Koelbloedig scoorde ze de 3-4 voor Epe! Tien minuten voor tijd een ongelukkig afstandsschot van Be Quick die daarmee de gelijkmaker scoorde. De Epe supporters die mee waren gereisd hoopten nu toch dat de wedstrijd niet te lang meer zou duren want nu was het Be Quick die druk aan het zetten was. Een mooie hoge bal van Be Quick zorgde helaas voor de 5-4 en niet veel later werd de eindstand op 6-4 bepaald. Een wedstrijd met een ongelukkig begin waarna Epe geweldig terugkwam maar uiteindelijk toch zonder punten naar huis gaat. Het publiek heeft genoten van het teamwork!