Sportlaan 5 -7
8162BE
EPE
tel. 0578-612483

Vanavond bij de inhaalwedstrijd tegen SJO VCHW stonden er gezellig veel toeschouwers langs de kant. VCHW was in de vorige fase van de competitie kampioen geworden en had daar van Be Quick (verantwoordelijk voor de enige verliespunten van Epe) gewonnen. Het zou dus best een lastige wedstrijd kunnen worden vanavond.
Epe begon met een nieuw systeem, het 1-4-2-3-1 systeem met als twee controlerende middenvelders Isa en Jasmijn. Ondanks dat dit even wennen was zette Epe in de eerste fase van de wedstrijd goed druk op de tegenstander. Als snel kwam er een mooie voorzet van Anouk op Elieke in de spits die helaas net over ging. Ook daarna waren er kansen die net naast of op de paal gingen. Epe controleerde de wedstrijd in deze fase en het eerste doelpunt hing in de lucht. Een vrije trap, genomen door Sammy-Jo zorgde voor dit eerste mooie doelpunt, 1-0!
In plaats van de voorsprong te vergroten werd Epe nu meer op de eigen helft teruggedrongen. Gelukkig stond Sterre er nog en voorkwam ze na een kwartier spelen met een mooie redding een tegengoal. Er werd dapper en goed verdedigd door Mirre, Mirthe, Sophie en Fenne maar VCHW kwam nu wel vaker in de buurt van het Epe doel. Vijf minuten voor rust zag VCHW dan echt een mogelijk om de gelijkmaker te scoren. Epe schakelde weer terug naar het vertrouwde systeem (4-3-3 met punt naar achter) en daarna was het rust.
Na de nodige wissels in de rust was ook de tweede helft weer erg spannend. Epe was weer gretig uit de kleedkamer gekomen en de verdediging zat goed dicht. Dat gaf rust voor het opbouwen van de aanval waar Nynke een mooie voorzet gaf, helaas zonder doelpunt tot gevolg. Na een klein kwartiertje spelen was er een hoekschop voor Epe met gevaar voor het doel. Vanuit deze situatie scoorde Lynn prachtig met een kopbal de 2-1! Dit was een belangrijk moment in de wedstrijd want iedereen voelde dat de voorsprong niet weer weggegeven mocht worden. Sterre hield het hoofd koel en pakte iedere bal, Sanne zat de tegenstander op de huid en Joan en Nova renden achter iedere bal aan. Tess loerde in de spits op een mogelijkheid om eruit te breken en Jasmijn dolde af en toe haar tegenstandster op het middenveld.
De wissels popelden om het laatste kwartier nog te schitteren en niet lang na de wissel was er een mooie combinatie van Elieke op Senna die meedogenloos de 3-1 inschoot!
Het laatste kwartier was het zaak om geen fouten meer te maken en VCHW geen ruimte meer te geven. Dit lukte goed. Aanvallend bleef Epe aandringen op een vierde goal maar die zat er helaas niet meer in.
Einduitslag 3-1, we staan nu even op de eerste plaats door minder gespeelde wedstrijden van Be Quick!