Epe verrast in en tegen Heerenveen met verdiende 1-3 winst.

Oranje Nassaulaan 21
8448MT
HEERENVEEN
tel. 0513-631360

Epe begon sterk aan de wedstrijd , op het door de regen zwaar bespeelbare veld en wist direct al veel gevaar te stichten in de Heerenveen defensie.  Sven van Egteren, Mart Nijhof, Lars Krijgsman kregen in het eerste kwartier goede kansen, maar wisten helaas niet te scoren. Epe zat fel op de tegenstander en bijna ieder duel werd gewonnen. Het was een kwestie van tijd dat Epe zou gaan scoren en dat gebeurde dan ook in de 17e minuut. Een assist van Luke Berkhoff op Lars Krijgsman, die de Heerenveen doelman verraste met een harde schuiver in de korte hoek. (0-1).

Epe bleef de druk erop zetten en  3 minuten later werd de score verdubbeld doordat, vanwege goed storen, Luke Berkhoff in balbezit kwam en de assist op Sven van Egteren die de 0-2 scoorde. Een mooie riante en dikverdiende voorsprong.

Heerenveen kwam pas in de 23e minuut tot een doelpoging toen er een vrije trap werd toegekend, maar het bracht geen gevaar . De thuisploeg probeerde onder de Epe druk uit te voetballen en in de 30e minuut was eigenlijk het eerste gevaarlijke moment voor het Epe doel toen de linksbuiten Bram Duijker na een aktie op het Epe doel schoot. Heerenveen probeerde in het laatste kwartier voor de rust om in de wedstrijd te komen maar de Epe verdediging met Tijn Nijhof en Henk Slot in de hoofdrol gaven geen kansen weg. De Epe aanvallers kregen wel ruimte, maar wisten deze niet te benutten zodat de rust inging met een dik verdiende  0-2 voorsprong.

Na de rust startte Epe direct voortvarend. Eerst een kopbal uit een hoekschop welke naast gekopt werd en even daarna weer een hoekschop, kort genomen en Mart Nijhof schoot hard op het Heerenveen doel, waarna de bal van richting werd veranderd en in het Heerenveen doel kwam.(0-3). Een mooie opsteker zo vlak na de rust.

In de 56e minuut wisselde Heerenveen drie spelers, waardoor er meer stootkracht kwam en Heerenveen vanaf dat moment Epe onder druk zette. Het had direct resultaat want in de 57e minuut  kwam Heerenveen,  via de net ingevallen Sander van de Werf, op een 1-3 stand.
De druk van de thuisploeg werd opgevoerd maar de Epe verdediging met een hoofdrol voor Tijn Nijhof en Henk Slot gaf weinig kansen weg.
Ook Epe wisselde. Chiel Brummel verving de  Bas Smit.

De Epenaren kwamen niet meer echt voetballend in de wedstrijd. Heerenveen won duels en Epe probeerde via ballen in de diepte de snelle  Sven van Egteren en Luke Berkhoff in stelling te brengen. Teun Bol kwam nog in het veld voor Stan Bos en Koen Logen verving  Gerrit Calkhoven.

De Epe verdediging en middenvelders hielden echter goed stand. Heerenveen bracht vanaf de 70e minuut nog meer stootkracht in de aanval maar de Epe verdediging stond als een huis en aanvoerder en doelman Bas van Schoonhoven had weinig moeite om zijn doel schoon te houden. Luke Berkhoff werd nog gewisseld voor Rowan Teke.

Heerenveen bleef proberen de aansluitingstreffer te maken. Enige hoekschoppen en kleine mogelijkheden voor de Friezen maar wisten niet tot scoren te komen.

Vanaf de 85e minuut kwam Epe met 10 man te spelen, aangezien Sven van Egteren door een schouderblessure niet verder kon spelen. Heerenveen probeerde de laatste 5 minuten en in blessuretijd nog tot scoren te komen, maar de Epe ploeg hield stand en wist hiermee een mooie 1-3 overwinning uit het vuur te slepen.

Een uitstekende teamprestatie, waardoor Epe haar eerste overwinning in dit seizoen kon behalen.

Mannen en staf gefeliciteerd.

Verslag  door Rijk van Ark
De "voor mij" Man van de wedstrijd Tijn Nijhof en de trotse trainer Martijn de Haas na deze mooie overwinbning.