OLDENZAAL
tel. 0541-531844

Epe reisde zaterdagochtend naar Oldenzaal om het op te nemen tegen het Oldenzaalse Quick’20, de ploeg die de eerste periode in de 1e Klasse E op haar naam schreef.
Vanwege de WK was de wedstrijd vervroegd naar 13:30 uur.

Op deze zaterdag, met een tevens een ijskoude oostenwind, werd het een zware middag voor Epe. Quick’20 had vanwege vele blessures, waardoor de laatste twee wedstrijden mindere resultaten waren behaald, wat goed te maken en vanaf het begin van de wedstrijd heel veel druk, met name op het middenveld, op de Epe ploeg die daardoor slechts sporadisch konden aanvallen.

In de 7e minuut viel reeds het 1e doelpunt voor de thuisploeg. De druk op het middenveld leverde balbezit op en middenvelder Jop Kemna wist met een hard en laag schot schot Epe doelman Bas van Schoonhoven kansloos te maken. Epe kwam in de volgende fase van de wedstrijd nauwelijks onder de Quick’20 druk uit en het was dan ook weer Jip Kemna, die op aangeven van Yusuf Koroma de 2-0 kon scoren in de 20e minuut.

Epe kwam hierna beter in de wedstrijd en wist in de 27e minuut de aansluitingstreffer te scoren toen Luke Berkhoff, op aangeven van Mart Nijhof de 2-1 wist te scoren. Het was van korte duur want in de 36e minuut soleerde rechtsbuiten Frank Elderink door de Epe verdediging en scoorde de 3-1.
Twee minuten later was Epe dicht bij de 3-2, maar de goed ingeschoten bal van Luke Berkhoff werd net voor de doellijn door een Quick’20 verdediger weggeschoten. Het leidde tot een hoekschop en vanuit deze hoekschop counterde Quick’20 naar een 4-1 voorsprong en weer was het Jip Kemna die scoorde en zodoende een zuivere hattrick maakte. Deze 4-1 werd tevens de ruststand.

Direct na de rust werd Epe gevaarlijk, de mooie aanval via Lars Krijgsman werd helaas naast geschoten door Luke Berkhoff. Epe zette meer druk maar het was Quick’20 dat in de 55e minuut op een 5-1 voorsprong kwam, toen een vrije trap vanaf 18 meter hard werd ingeschoten en doelman Bas van Schoonhoven deze pareerde, maar de terugkomende bal kwam voor de voeten van Yannick Dam die deze kans niet miste.

Epe scoorde in de 59e minuut de 5-2 door een afstand schot van Koen Logen. Hierna werd er door beide ploegen veel gewisseld, er kwamen nog diverse mogelijkheden, de meeste voor de thuisploeg, maar ook Epe bleef voetballend de aanval kiezen. In de 74e minuut kon de lange invaller Tim Zwienenberg de bal vanuit een perfecte voorzet nog achter Bas van Schoonhoven koppen, zodat de eindstand 6-1 werd.