G H Kappertstraat 45
7443RB
NIJVERDAL
tel. 0548-610823

SV Epe ging naar Hellendoorn/Nijverdal om tegen Hulzense Boys  een goed resultaat te behalen. De door de vele blessures  gehavende ploeg startte redelijk tegen de thuisploeg die volop in de strijd is om zich veilig te spelen en naast Epe nog 4 ploegen in de eindrangschikking onder zich te houden.

Hulzense Boys had het meeste balbezit maar wist weinig tot geen kansen te creëren, behoudens enige corners werd het niet echt gevaarlijk. Epe wachtte op de mogelijkheden om via counters gevaarlijk te worden.  Sven van Egteren, Lars Krijgsman en  Maurits de Jong  kregen een paar kleine mogelijkheden.

In de 20e minuut sloeg het noodlot toe voor aanvalsleider Lars Krijgsman, bij een kopduel op het middenveld werd Lars hard op zijn hoofd geraakt en moest het veld verlaten en is voor controle naar het ziekenhuis gegaan.
Epe bracht de 16 jarige Bengt Witterholt in de ploeg, die samen met de ook 16 jarige Jesse Hatzmann en Jelmer Kommer vanuit de Jo17-1, als reserve toegevoegd waren. Deze jonge spelers hadden reeds een volledige wedstrijd gespeeld in Epe ( en gewonnen met 4-0 van SVI Jo17-1).

In de 32e minuut kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong door een schuiver van Frank  Gerritsen Muelkes en 2 minuten later was het reeds 2-0 door spits Sander Kamphuis. Hulzense Boys profiteerde van de enigszins aangeslagen SV Epe ploeg, maar het bleef 2-0 tot aan de rust.

Na de pauze, waarin vanwege een in de eerste helft opgelopen heupblessure van Gerrit Calkhoven,  gewisseld werd en Twan Huiskamp, kon na een langdurige afwezigheid van een slepende blessure, weer zijn opwachting maken.
Epe kwam goed uit de kleedkamer en zette de thuisploeg onder druk. Er kwamen goede kansen. Maurits de Jong kwam in de 50e minuut, na een mooie steelpass van Sven van Egteren, alleen voor de doelman, maar zijn inzet werd gestopt door de doelman. Een paar minjuten later, weer goede mogelijkheden om te scoren, Sven van Egteren ging over rechts goed door, zijn voorzet werd hard en goed ingeschoten door Bengt Witterholt, de doelman pareerde en de terugkomende bal werd hard ingeschoten door Maurits de Jong en kwam tegen de paal. Epe was dicht bij de verdiende aansluitingstreffer.

In de 60e minuut raakte de in de rust ingevallen Twan Huiskamp geblesseerd en moest alweer het veld verlaten. De 16 jarige Jesse Hatzmann was zijn vervanger.

In de 70e minuut was René Suurland dichtbij een doelpunt, de kopbal vanuit een hoekschop ging maar net naast. Het lukte Epe maar niet en de krachten vloeiden weg. In de 72e minuut scoorde de nummer 10 Menno Kamphuis de 3-0 en even later veroorzaakte de Epe verdediging een strafschop, welke foutloos benut werd door Sander Kamphuis  en de stand 4-0 werd.

In de 83e minuut mocht de ook pas 16 jarige Jelmer Kommer zijn opwachting maken, Bas Smit verliet het veld.

De thuisploeg scoorde vlak voor tijd nog de 5-0, waardoor de verdiende uitslag uiteindelijk geflatteerd genoemd kan worden.

Trots

SV Epe kan trots zijn op de inzet van de ploeg en zeer zeker op de goede invalbeurten van  de drie debuterende 16 jarige Jo17-1 spelers, die zich goed lieten zien in deze frustrerende wedstrijd.

SV Epe speelde met de volgende spelers:

Doel:  Rick van Beek

Achter: Teun Bol, René Suurland, Tijn Nijhof, Bas Smit (83. Jelmer Kommer)

Midden: Nick Krijgsman, Henk Slot, Gerrit Calkhoven (45. Twan Huiskamp) (60. Jesse Hatzmann)

Voor: Maurits de Jong, Lars Krijgsman (20. Bengt Witterholt), Sven van Egteren

Stan Bos

Voorafgaande aan de wedstrijd werd de verbouwereerde Stan Bos van het veld gehaald door zijn vriendengroep uit Heino, die Stan trakteerden op een verrassende wending,.
Stan dacht in de basis te starten bij de SV Epe, maar werd door de  “Heino” vrienden van het veld geplukt, uiteraard in goed overleg met de SV Epe staf,  om zijn vrijgezellen dag te vieren.