Sportlaan 5 -7
8162BE
EPE
tel. 0578-612483

De nummer laatst van de competitie tegen de koploper en hoogstwaarschijnlijk aanstaande kampioen van de 1e klasse  Zaterdag Oost was kansloos deze middag . Quick’20 zette Epe vanaf het begin onder druk en probeerde al snel de wedstrijd te beslissen. En dat lukte, want na 3 minuten was het eerste doelpunt reeds gevallen door een uitgespeelde aanval welke uitstekend werd ingetikt door Jesse Kip (op het randje van buitenspel).

Het door vele blessures en schorsingen zwaar gehavende Epe, Lars Krijgsman  en Twan Huiskamp konden nu niet meedoen vanwege de opgelopen blessures vorige week, kwam Epe er niet aan te pas en de 0-2 viel al snel hierna, hoewel volgens velen, maar helaas niet door het arbitraal trio gezien, in buitenspelpositie. Ook nu via een uitgespeelde aanval, in de 7e minuut, tikte weer Jesse Kip de bal in de touwen.

Een kansloze missie voor Epe dus tegen deze geroutineerde 1e Klasse koploper, welke maar liefst 6 voormalige 3e divisiespelers in de ploeg had.
Deed Epe dan helemaal niets, uiteraard  niet.  De mannen  van trainer Martijn de Haas probeerden onder de druk uit te voetballen en kregen zowaar een paar kansjes, in de 16e minuut een cornerbal, even latere een actie van Sven van Egteren en daarna nog in de 21e minuut een schot van Maurits de Jong, die overschoot en Sven van Egteren  stichtte gevaar met enige rushes. In de 37e minuut kwam Quick’20 via Lennart Jansink op 0-3, na een uitgespeeld aanval plaatste hij de bal in de bovenhoek (0-3),

In de 40e minuut een onbezonnen overtreding van  Sven van Egteren aan de zijlijn op een speler van Quick’20  en scheidsrechter  Richard Groenewegen besliste een rode kaart, waardoor Epe door deze onbezonnen actie ook nog eens met 10 man kwam te spelen.
De ruststand werd dus 0-3. In de rust werden bij Epe Tijn Nijhof en Luke Berkhoff gewisseld voor de Jo19 spelers Jelle Huiskamp en Beau Meijerink.

Epe kwam sporadisch onder de druk uit van Quick’20. De fysiek sterke Beau Meijerink viel wel op en ging volop de strijd aan met de Quick’20 verdediging en kreeg hierdoor een paar kansjes. Ook was Stan Bos met een uitval dichtbij een doelpunt, maar zijn harde schot, na een snelle counter belandde op de paal, achter het doel van Quick’20.

In de 67e minuut  scoorde Quick’20 de  0-4  door Cas Goorhuis Oude Sanderink. Epe wisselde  Bas Smit en Nick Krijgsman en Milan Herms en Jorn van Zuuk, allebei ook uit de Jo19, kwamen in de ploeg. De “aanstaande kampioen” wisselde uiteraard ook nog en liep vlak voor het einde van deze wedstrijd nog uit naar een 0-6 overwinning. Willem Huitink scoorde vanuit een vrije trap de 0-5 in de 85e minuut en even later was het Tim Zwienenberg die in de 89e minuut de eindstand op 0-6 bracht.

Een dik verdiende en regelmatige overwinning  voor de koploper Quick’20, die een utstekende middag hadden want de concurrentie liet alle punten liggen, waardoor met nog 3 wedstrijden te gaan Quick’20  4 punten voorsprong heeft op de nummer twee. Na het vrije weekend , volgende week ontvangt Epe het Drentse Noordscheschut en daarna de uitwedstrijd tegen SVI en als laatste thuis tegen WHC uit Wezep op 27 mei.