Oude Bornseweg 101
7556GW
HENGELO OV
tel. 074-2919052

In de laatste fase van de wedstrijd, toen Epe aanzette tot het slot offensief, zette een ongelukkige pass op het middenveld, de Epe verdediging schaakmat. De voorzet op maat bracht de ervaren “38-jarige” spits van Achilles Robert Wilens in scoringspositie en hij faalde niet, omspeelde Epe doelman Bas van Schoonhoven en scoorde beheerst. Een voor Epe onverdiende achterstand, die in de korte tijd welke nog restte niet meer ongedaan kon worden gemaakt.
De wedstrijd had eigenlijk geen winnaar verdiend. Achilles had meer balbezit en Epe meer kansen en doelpogingen, de gelukkigste ploeg ging er met de winst aan de haal.

Een onfortuinlijk verlies voor de Epe ploeg in een door beide ploegen goed gespeelde wedstrijd, welke eigenlijk geen winnaar verdiende. Beide ploegen speelden voor de winst en daardoor ontstond er een prachtige spannende wedstrijd met kansen voor beide ploegen, maar beide verdedigingen met de doelmannen in de hoofdrol hielde elkaar in evenwicht. Optisch wellicht een veldoverwicht voor de thuisploeg, maar qua kansen kreeg Epe meer mogelijkheden. Geen van beide ploegen wist te scoren, tot aan de 84e minuut.

De wedstrijd op sportpark ’t Wilbert in Hengelo onder leiding S. (Semih) Kiremit (Scheidsrechter), J.F. (Jan) Koenderink (Assistent-scheidsrechter), S.M. (Maarten) Damman (Assistent-scheidsrechter) werd gespeeld op het uitstekend bespeelbare kunstgrasveld.

Epe begon voortvarend aan de wedstrijd en kregen in de eerste 5 minuten drie hoekschoppen welke gevaar stichtten voor het Achilles doel. Mart Nijhof was dichtbij de openingstreffer.

In de 7e minuut het eerste gevaar voor het Epe doel en in de 10e minuut redde Stan Bos een hard ingeschoten bal op de doellijn en de terugkomende bal werd in 2e instantie uitstekend gered door doelman en aanvoerder Bas van Schoonhoven. Eén minuut later een afstand schot van de Achilles spits Mart Heideman die overschoot. In de tegenaanval een uitval van Epe via de snelle Sven van Egteren en het daaropvolgende schot van Maurits de Jong werd tot corner gewerkt.

De wedstrijd ging gelijk op en in de 20e minuut kreeg Epe een vrije trap op de rand van het strafschopgebied aangezien Sven van Egteren onderuit gelopen werd. De vrije trap werd door Maurits de Jong overgeschoten. Bas Smit bracht even later redding bij een gevaarlijke aanval via de spits Mart Heideman en rechtsbuiten Rick Keizers
In de 25e minuut een grote kans voor Epe. Na een hoekschop en een actie van Mart Nijhof en Maurits de Jong kwam de bal bij Stan Bos, die de bal van dichtbij voor het inschieten had, maar zijn schot was te zacht, een grote mogelijkheid om de score te openen.

Achilles zette weer aan en enige mooie acties via spelmaker Jeroen Visscher en middenvelder Nick Harberink met aanvaller Mart Heideman stichtten gevaar, maar de Epe verdediging onder leiding van de uitstekend spelende Tijn Nijhof hield stand.

Epe kwam in de 34e minuut tot een buitenspel doelpunt voor Sven van Egteren, de dieptepass kwam net iets te laat helaas. Even later Epe weer in de aanval, prachtig dubbel samenspel van Maurits de Jong, Lars Krijgsman bracht Lars in scoringspositie, maar de uitkomede doelman kon maar net een doelpunt voorkomen. Een uitstekende fase voor Epe zo vlak voor de rust, Mart Nijhof met een mooie pass op Maurits de Jong maar weer bracht Achilles doelman Joris Raanhuis redding. Ook 2x inzetten van Gerrit Calkhoven brachten geen succes.

In de 40e minuut nog een vrije trap voor de thuisploeg, geen gevaar en even later kon Gerrit Calkhoven Sven van Egteren in stelling brengen, ook dit schot ging over het Achilles doel Vlak voor de rust in de 43e minuut redde Epe doelman Bas van Schoonhoven uitstekend na een schot van middenvelder Luuc Stoelinga en even later nog een uitval over rechts van Achilles, een één-tweetje tussen rechtsbuiten Mike Huiskes en middenvelder Nick Harberink, maar er werd terecht gevlagd voor buitenspel.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Optisch meer balbezit voor Achilles, maar qua kansen had Epe de overhand. Wel een uiteindelijk terechte 0-0 stand bij de rust.

In de rust werd Achilles spelmaker Jeroen Visscher gewisseld en kwam Reinier Wilmink hiervoor in de ploeg. Epe bleef vooralsnog in dezelfde opstelling spelen.

Direct na de rust een hoekschop voor Achilles welke door verdediger Danny Assink op de lat werd gekopt. Rond de 50e minuut weer doelpogingen van Epe. Eerst een schot van Sven van Egteren, daarna weer een hoekschop waar Stan Bos in scoringspositie kwam en daarna een hoekschop waarbij Mart Nijhof werd afgefloten bij een duel binnen de 5 meter met de doelman.

In de 56e minuut werd Mart Nijhof gewisseld voor Koen Logen en Stan Bos voor René Suurland.         In de 58e minuut een actie van Lars Krijgsman en Luke Berkhof met een voorzet op Koen Logen waar bij het schot van Koen in de handen van de doelman belandde.

De volgende minuten waren weer voor Achilles, maar echt gevaar was er niet voor Epe. In de 65e minuut werd Bas Smit bij een duel vol op de enkel geraakt. Het spel ging door en uiteindelijk kon Epe de bal buiten het speelveld schieten. Het werd wat onvriendelijk binnen het veld, maar de goed leidende scheidrechter bleef rustig en loste het voortreffelijk op.

In de 68e minuut en overtreding van de Achilles verdediging op Sven van Egteren, de vrije trap werd door Maurits de Jong helaas weer overgeschoten. De Epe schoten op het Achilles doel gingen deze wedstrijd helaas vaak over

In de 69e minuut nog een schot van Jikke Damink welke hard naast het Epe doel werd geschoten. Hierna enige wissels voor de thuisploeg. Spits Mart Heideman ging eruit en Brandt Peters kwam in de plaats, ook werd verdediger Rick Dekkers gewisseld voor Ruben Raanhuis

In de 72e minuut was Epe dichtbij de voorsprong, een mooie actie van Luke Berkhoff over links en zijn schot werd ternauwernood gered door doelman Joris Raanhuis en even later nog een mooie aanval over rechts via Lars Krijgsman en Sven van Egteren maar het bleef 0-0.

De laatste fase van de wedstrijd. Epe wisselde Sven van Egteren voor Chiel Brummel in de 79e minuut.
Epe kreeg enigszins de overhand en zette aan voor het slotoffensief. Luke Berkhof gaf Gerrit Calkhoven een scoringspositie maar zijn schot werd gekeerd. Achilles wisselde nog éénmaal,  de ervaren spits Robert Wilens kwam erin, een gouden wissel bleek al snel.

Epe kreeg eerst nog een kans, maar het schot van Bas Smit ging weer over het Achilles doel. In de tegenaanval kreeg Epe op het middenveld uiteindelijk weer balbezit en zette een aanval op, helaas een ongelukkige pass op het middenveld en een uitbraak over rechts van Achilles, een diepe bal op de 38-jarige spits Robert Wilens, een prachtige aanname en de spits omspeelde de uitkomende Epe doelman Bas van Schoonhoven en scoorde de 1-0 voor Achilles. Een grote domper voor de Epe ploeg en haar supporters.

Epe zette nog even aan, een voorzet belandde nog bijna bij de 2e paal in het Achilles doel, maar het mocht niet zo zijn. Een onfortuinlijk verlies voor de hardwerkende en goed voetballende Epe ploeg.