Educalaan 29
8251GC
DRONTEN
tel. 0321-316479

Weer was het diep in blessuretijd dat Epe de wedstrijd onverdiend verloor. De thuisploeg ASV Dronten speelde een slechte wedstrijd, maar won uiteindelijk wel door een schuiver in de 97e minuut van ASVD aanvoerder Yordi Schols, die van richting werd veranderd via een been, waardoor de uitstekend keepende aanvoerder en doelman van Epe, Bas van Schoonhoven, kansloos werd.

Onverdiend vond zelfs de thuisploeg, maar ja daar heb je niets aan.  Epe was tijdens de reguliere tijd enige malen dichtbij een voorsprong , maar was ongelukkig in de afwerking. De lat stond een kopbal van Lars Krijgsman en schoten van Maurice de Jong,  Luke Berkhoff, die net naast het ASVD doel gingen, hadden Epe op een verdiende voorsprong moeten zetten. De thuisploeg had het geluk aan haar zijde en won alsnog. Heel zuur voor de weer zeer hard werkende en nooit opgevende ploeg uit Epe.

De eerste helft van deze wedstrijd  was niet best, er was veel balverlies door beide ploegen, die maar niet goed in de wedstrijd kwamen. In de 6e minuut kwam Maurits de Jong goed door en gaf de bal vanaf de achterlijn terug richting de 16 meter maar de ingeschoten bal werd gesmoord. Gerrit Calkhoven werd in de diepte ingestuurd maar de ASVD verdediging kon nog net op tijd zijn inzet tot hoekschop verwerken. Ook ASVD kreeg enige mogelijkheden, een kopbal die overging en een omhaal die  het doel mistte. Epe doelman Bas van Schoonhoven kwam niet in gevaar. De wedstrijd speelde zich voornamelijk op het middenveld en beide ploegen leden veel balverlies.  Vlak voor de rust zette ASVD nog even aan maar Bas van Schoonhoven redde bekwaam.

Na de rust kwam Epe steeds beter in de wedstrijd. Maurits de Jong  schoot in de 48e minuut net naast, Luke Berkhoff met acties in de 50e en 52e minuut en schoot net over. ASVD stond onder druk en wisselde 2 spelers. In de 60e minuut was Gerrit Calkhoven dichtbij een doelpunt na een voorzet van Lars Krijgsman. ASVD kreeg in de 67e minuut een kleine kans, maar voor de rest kwam de Epe verdediging niet in de problemen.
Epe wisselde, Leon Pannekoek kwam in de 75e minuut in het veld voor Luke Berkhoff. In de 79e minuut was Epe het dichtst bij de verdiende voorsprong,  Lars Krijgsman kopte over de doelman en de bal kwam op de lat.
In de 85e minuut kwamen Rojan Teke in de ploeg voor Gerrit Calkhoven.

Even later moest Bas Smit het veld verlaten na een blessure, Dylan van de Worp uit de JO19-1 kwam in de ploeg en maakte zijn debuut en ook Jorn van Zuuk kwam in de ploeg voor Maurice de Jong.

Epe zette nog aan en bij een uitval werd Lars Krijgsman onderuitgehaald door ASVD speler Rémon Kroes. Een rode kaart voor deze speler gaf Epe een numerieke meerderheid. Lars Krijgsman raakte wel geblesseerd,  maar kon niet meer gewisseld worden.. Het was diep in blessuretijd, de 97e minuut,  dat de bal in het strafschopgebied  kwam, de ASVD aanvoerder kapte de Epe verdediging uit en schoot op het doel, de bal werd van richting veranderd en kwam door deze schuiver in het Epe doel. De thuisploeg vierde dit doelpunt als een kampioenschap en liet Epe gedesillusioneerd achter. Wat een domper en alweer in blessuretijd. De hard werkende Epe ploeg had zeker meer verdiend.