7827XA
EMMEN
tel. 0591-631696

In een hectische slotfase verloor Epe bij DZOH, niet alleen de punten, maar ook 3 spelers, waarvan één door het ontvangen van twee gele kaarten en twee door een directe rode kaart.

Was het dan zo'n onsportieve wedstrijd? Zeker niet, behalve de tweede directe rode kaart, in blessuretijd, dat was een domme en ondoordachte actie van de door emoties  gefrustreerde Maurits de Jong.

Op het prachtige nieuwe, met kurk ingestrooide kunstgrasveld van sportpark Het Zwanenveld in Emmen, ontspon zich een redelijk gelijk opgaande wedstrijd. De thuisploeg had het meeste balbezit, maar echt gevaarlijk werd het niet. Enige keren moest Epe doelman en aanvoerder Bas van Schoonhoven ingrijpen, waaronder reeds in de 2e minuut, toen een hard ingeschoten bal uitstekend door Bas werd gepareerd.

DZOH bouwde elke keer rustig vanuit de verdediging haar aanvallen op, maar wist niet echt gevaarlijk te worden.  Epe kreeg ook weinig kansen, maar kon zich in de wedstrijd voetballen. Het "trage" en "droge" kunstgrasveld hielp niet echt mee om de snelheid in het spel te krijgen. Een paar keer was er enige dreiging van Epe. Een hoekschop die ingeschoten werd door Maurits de Jong, kwam door het trage veld niet tot zijn recht, ook actie van Sven van Egteren en Lars Krijgsman konden de verdediging van DZOH niet ontrusten..

In de 16e minuut sloeg het noodlot toe voor Epe middenvelder Mart Nijhof, die wellicht een zware knieblessure opliep, bij een actie in het strafschopgebied van DZOH en het veld moest verlaten. Teun Bol kwam in het veld en de organisatie bij Epe moest even gewijzigd worden.

Er kwamen kansen voor DZOH, René Suurland moest de  bal van de lijn halen en een kop kans van DZOH werd naast gekopt. In de 35e minuut moest DZOH  verdediger Daniel Sanafikhah ook het veld verlaten vanwege een blessure. Halverwege de eerste helft ontving René Suurland  nog een gele kaart van scheidsrechter Hasse Aartsen

Epe was dichtbij een doelpunt toen een mooie voorzet op Sven van Egteren net werd gemist. In de 40e minuut was Epe nog dichter bij de voorsprong, Henk Slot dook op alleen voor doelman Pieter IJzerman van DZOH, de ingeschoten bal rolde maar net langs de voor Epe verkeerde kant van de paal naast het DZOH doel en even later was ook Luke Berkhoff dichtbij de voorsprong, zijn hard ingeschoten bal belandde in het zijnet. Ruststand 0-0.

Na de rust kwam Epe steeds beter in de wedstrijd en er ontstonden meer kansen. Epe speelde gegroepeerd en leek de wedstrijd naar zich toe te trekken.
In de 56e minuut kantelde de wedstrijd toen Epe verdediger zijn tweede gele kaart ontving nadat de scheidsrechter Aartsen een verdedigende actie van René fout beoordeelde.  René zette de actie aan de zijlijn niet door op een DZOH speler, die zich wel liet vallen en de scheidsrechter gaf René zijn 2e gele kaart waardoor Epe met 10 man kwam te spelen.

Epe bleef ondanks de numerieke meerderheid van DZOH goed spelen en kreeg kansen. Gerrit Calkhoven met een actie op links, Lars Krijgsman en ook Sven van Egteren waren dichtbij een doelpunt.
DZOH wisselde in de 63e minuut en bracht twee nieuwe spelers in.

Epe werd wel onder druk gezet maar echt grote mogelijkheden waren er niet voor DZOH, terwijl Epe  mogelijkheden kreeg via de snelle Sven van Egteren, die Lars Krijgsman in stelling bracht maar de hard ingeschoten bal ging maar net over het DZOH doel.

In de 78e minuut sloeg de vlam in de pan. Scheidsrechter Aartsen zag een ingeschoten van DZOH, die tegen het lichaam kwam van Epe linksback Bas Smit, aan voor hands en wees naar de strafschopstip. De Epenaren reageerden fel op deze, in hun ogen foute, beslissing. Bij deze reactie struikelde Epe aanvoerder over een voet van een DZOH speler en viel tegen scheidsrechter Aartsen, die hierop direct de rode kaart trok.
Heel veel consternatie, maar doelman en aanvoerder Bas van Schoonhoven moest het veld verlaten. Reserve doelman Rick van Beek werd ingebracht en Teun Bol verliet hiervoor het veld en Epe kwam met 9 spelers te spelen.

De toegekende strafschop werd benut door Joël Zweerink met een hard en laag schot in de rechterhoek. Invaller doelman Rick van Beek was kansloos.
Epe probeerde hierna met 9 spelers nog de gelijkmaker te forceren en zette de thuisploeg zelfs nog onder druk. De uitvallen van DZOH leverden kansjes op maar het bleef 1-0, totdat in blessuretijd bij een uitbraak van DZOH Epe speler Maurits de Jong zich vergat en een terechte directe rode kaart ontving.
Epe kwam met 8 spelers niet meer in het spel en liep uiteindelijk in de laatste minuut tegen een 2-0 eindstand op doordat invaller Bjorn Jansen scoorde.
Een zuur verlies voor Epe dat wellicht, gezien de inzet en het spel meer had verdiend.