Sportlaan 5 -7
8162BE
EPE
tel. 0578-612483

Uiteindelijk een terecht verlies van Epe tegen de goed voetballend ploeg uit de Flevopolder.  In het eerste half uur ging het redelijk tegen elkaar op. De Epe verdediging stond als een huis en gaf hoegenaamd geen kansen weg en Epe probeerde via de omschakeling en corners gevaar te stichten. De aanvallers van ASVD, die heel veel switchten werden, door de Epe verdediging goed opgevangen

Na 37 minuten kwam Epe op een 0-1 achterstand, na een dieptepass van aanvoerder Yordi Schol op Martijn Timmer die Epe doelman Bas van Schoonhoven omspeelde en scoorde.

Epe zette nog even aan vlak voor de rust. Lars Krijgsman snelde op het ASV- doel af, met drie verdedigers op z’n hielen maar kon deze mogelijkheid niet benutten. Ook Luke Berkhoff probeerde nog te scoren, maar zijn inzet werd gestuit. Vlak voor de rust kwam Epe goed weg, toen een hoekschop goed werd ingekopt maar door de Epe verdediging van de lijn werd weggekopt.

Na de rust probeerde Epe direct druk te zetten om de gelijkmaker te forceren en was er dichtbij, toen Maurits de Jong met een ziedend schot rakelings overschoot.

De ploeg uit Dronten voelde zich op haar gemak, speelde de bal goed rond en met name op het fysieke vlak werd Epe vaak afgetroefd. Het Epe middenveld onder aanvoering van Mart Nijhof probeerde van alles om de ASVD-verdediging uit te spelen, maar de Drontenaren kwamen niet echt in gevaar.

In de 58e minuut wisselde Epe trainer Martijn de Haas. Teun Bol verliet het veld voor Sven van Egteren en Luke Berkhoff voor Koen Logen, om meer aanvalsdruk te creëren. Dat lukte in eerste instantie, maar ASVD profiteerde al snel van de daardoor ontstane ruimte en in de 61e minuut, een voorzet van aanvaller Martijn Timmer vanaf de rechterflank werd beheerst in getikt door Rihairo (Rico) Meulens (0-2)

Epe bleef proberen om de aansluitingstreffer te maken, gaf daardoor wel meer ruimte we, maar wist verder het eigen doel schoon te houden.  In de 60e minuut een schot van Lars Krijgsman, die vanaf rechts de bal bij de tweede paal schoot, de bal ging rakelings over.
In de 65e minuut een vrije trap van ASVD die rakelings overging en Epe kreeg een 100% kans in de 67e minuut toen Sven van Egteren, samen met Koen Logen alleen op het ASVD-doel afging. Sven schoot maar doelman Alex Bindema stopte de ingeschoten bal.

Epe bleef druk houden en een schot van Marits de Jong had beter lot verdiend. In de 69e minuut een opstootje toen Mart Nijhof bij de zijlijn onderuit werd geschoffeld, Maurits de Jong reageerde zich af op de dader waardoor zowel Rémon Kroes van ASVD, maar ook Maurits de Jong een gele kaart kreeg van de goed leidende scheidsrechter Wijnand Rutgers uit Dinxperlo

In de 80e minuut kwam Bas Smit nog in het veld voor Stan Bos. Epe kon geen vuist meer maken en ASVD speelde de 0—2 voorsprong professioneel uit.

Een terecht verlies van Epe, tegen een goed voetballende en fysiek sterke ploeg. Het talrijke publiek kreeg, ook door de niet aflatende strijd van Epe, een mooie voetbalwedstrijd te zien.

Hopelijk krijgen de mannen volgende week in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Kampen eindelijk eens loon naar werken. Ze verdienen het zeker.

Opstelling Epe: Bas van Schoonhoven (k) (a), Stan Bos (80. Bas Smit), René Suurland, Tijn Nijhof, Teun Bol (58. Sven van Egteren), Nick Krijgsman, Mart Nijhof, Gerrit Calkhoven, Maurits de Jong, Lars Krijgsman, Luke Berkhoff (58. Koen Logen)