Sneu 0-1 verlies voor gehavend SV Epe tegen Achilles'12 - SV Epe

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sneu 0-1 verlies voor gehavend SV Epe tegen Achilles'12

Sneu 0-1 verlies voor gehavend SV Epe tegen Achilles'12

Epe 1

0 - 1

Achilles '12 1

Competitie

1e klasse E

Datum

25 maart 2023 14:30

Scheidsrechter

W. Rutgers

Accommodatie

Sportpark Wachtelenberg
Sportlaan 5 -7
8162BE
EPE
tel. 0578-612483

Een sneu verlies voor SV Epe, een gestolen overwinning was het, de 0-1 winst van Achilles'12 . Vlak voor tijd rolde de bal achter invaller doelman Sam van Schoonhoven in het doel. Onverdiend was het niet, maar de hardwerkende en zwaar gehavend ploeg van Epe had dit niet verdiend.

De wedstrijd begon een half uur later dan gepland en wel op het kunstgrasveld van SV Epe, vanwege de weersomstandigheden was het hoofdveld afgekeurd. De SV Epe ploeg was bijna voor de helft gewijzigd vanwege de blessures, schorsingen  en afwezigheid  moest trainer Martijn de Haas beroep doen op spelers van Epe 2, Epe 3, JO19-1 en zelfs JO17-1.

De  opstelling was als volgt:
Doel: Sam van Schoonhoven (2e).  Achter: Max Tuinman (4e}, Stan Bos(2e), Tijn Nijhof, Bas Smit.
Midden: Nick Krijgsman, Gerrit Calkhoven , Rojan Teke(2e). Voor: Luke Berkhoff, Lars Krijgsman en Sven van Egteren
Wissels:  Thijs Stegeman (JO17-1), Sven Rodijk (2e), Dewi Gerritsen (2e),  Jorn van Zuuk (JO19-1), Rick van Beek (K) en Twan Huiskamp

Vanaf het begin van de wedstrijd was de ploeg uit Hengelo de bovenliggende partij en creëerde al direct enige (kop)kansen, maar deze werden naast of overgekopt. De Epe verdediging hield redelijk goed stand en Epe probeerde geleidelijk aan wat meer spel aandeel te krijgen.

Na dik een kwartier kwam Epe wat meer in de wedstrijd en kon het de ploeg van Achilles onder druk zetten. Twee maal was het Lars Krijgsman die een mogelijkheid kreeg. In de 22e minuut smoorde de ingeschoten bal in de verdediging en een minuut later redde  Achilles doelman Joris Raanhuis bekwaam.

Na een half uur kreeg Sven van Egteren de grootste kans, toen een afgeslagen corner de bal door Epe in de diepte werd gespeeld en de snelle Sven alleen op het Achilles doel afging maar doelman Joris Raanhuis pakte de bal van de schoen van Sven, zodat deze kans te niet werd gedaan. In deze fase werd Epe steeds sterker. Met name Max Tuinman over de rechterzijde stichtte aanvallend gevaar. Lars Krijgsman zag zijn schot gesmoord en een mooie aanval over recht+s via Max Tuinman, bracht Rojan Teke in scoringspositie, maar ook zijn inzet werd gestopt.

Vlak voor de rust was Achilles nog dichtbij een doelpunt. Een lobje over doelman Sam van Schoonhoven ging maar net naast en een inzet kwam op de paal terecht. Rust 0-0

Na de rust kwam Epe sterker uit de kleedkamer en zeker in de eerste fase kwamen er kansen via Sven van Egteren en Luke Berkhoff.
Trainer Martijn de Haas wisselde na een kwartier Luke Berkhoff en Rojan Teke in voor  Sven Rodijk en Jorn van Zuuk.

Achilles was dicht bij een voorsprong toen, via een kopbal, de bal op de Epe deklat kwam, maar Epe voetbalde steeds vaker onderuit de druk van Achilles en kwam tot kansen. Aanvallen via Sven Rodijk en schoten van Lars Krijgsman en Sven van Egteren op de kruising hadden Epe op een voorsprong kunnen brengen. Het ging gelijk op en de wedstrijd stevende af op een 0-0 uitslag.

Zo'n 10 minuten voor tijd kwamen Dewi Gerritsen voor Tijn Nijhof en de debuterende 16 jarige Thijs Stegeman , die uitstekend inviel, voor Sven van Egteren in het veld. Het spel golfde op en neer en beide ploegen gingen voor de winst.

Het was uiteindelijk Achilles dat vlak voor tijd de bal in het Epe doel wist te schieten. Ruben Raanhuis was de gelukkige. Epe probeerde nog de gelijkmaker te forceren in de laatste minuten maar het lukte niet meer.

Een sneu verlies voor de hardwerkende Epe ploeg, die zeker trots konden wezen over de geleverde prestatie. Zoveel wisselingen en andere spelers in het team en dan zo partij geven, ze hadden zeker meer verdiend, het mocht weer niet zo wezen, het lijkt of dit seizoen het beetje geluk niet voor Epe is weggelegd, maar de mannen van Martijn de Haas blijven in een beter resultaat geloven en dan moet het toch een keer de Epe kant opvallen.

Verslag door Rijk van Ark

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!