Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 04

Sportlaan 5 -7
8162BE
EPE
tel. 0578-612483

Een zeer verdienstelijk 1-1 gelijkspel tegen Nunspeet was het resultaat van de eerste bekerwedstrijd.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er één minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan het overlijden op 31 augustus van  de voormalig zeer succesvolle trainer van SV  Epe de tachtigjarige Jan Fiechter,  die SV Epe in de 90er jaren aan de top van het amateurvoetbal bracht.

In het begin van de wedstrijd moest Epe duidelijk wennen aan het niveauverschil van de voorgaande oefenwedstrijden, met als gevolg dat Nunspeet al in de 6e minuut, door een harde lage schuiver van Enes Keklikoglu, op voorsprong kwam.

De mannen van trainer Martijn de Haas wisten zich gedurende de eerste helft goed aan te passen en creëerden al enige kansjes. Een snelle uitval via Sven van Egteren,  een vrije trap van Mart Nijhof en een kopbal van Stefan Lokhorst en Lars Krijgsman stichten enig gevaar voor het Nunspeet doel. De Eper verdediging had zich al snel aangepast aan het snelle, doortastende, aanvalsspel van Nunspeet en hield zich goed staande.

In de 29e minuut leek Epe op de verdiende gelijkmaker te komen,  een mooie aanval via Mart Nijhof, Lars Krijgsman en Stefan Lokhorst bracht Gerrit Calkhoven binnen de 5 meter alleen voor het doel, maar de bal werd ternauwernood, met veel geluk gered door de Nunspeet doelman  Melvin van de Beeten.
Epe bleef Nunspeet goed partij geven en in de 40e minuut kreeg Sven van Egteren via  Mart Nijhof de bal aangespeeld en Sven schoot van afstand de bal in de bovenhoek, waardoor Epe op een terechte 1-1 kwam.

In de 2e helft begon Epe energiek en wist al snel bijna te scoren via Lars Krijgsman. Ook Nunspeet was bijna bij een doelpunt maar de goede voorzet werd door Henk Slot beheerst over het Epe doel gekopt. Gedurende de wedstrijd werd de tegenstand feller en moest de goed leidende scheidsrechter Verduin enige keren een gele kaart tonen. Het spel golfde op en neer  en Epe kreeg over het geheel genomen meer mogelijkheden om tot een winnend doelpunt te komen, maar er werd niet meer gescoord. In de 87e minuut was Nunspeet nog dicht bij een doelpunt, maar deze werd afgekeurd vanwege buitenspel.

De wedstrijd eindigde dus in een verdienstelijk gelijkspel van Epe tegen de  gerenommeerde top 1e klasser Nunspeet, een mooie revanche voor de grote beker nederlaag van  vorig seizoen .