8162BE
EPE
tel. 0578-612483

Epe JO14-2 – Activia JO14-1
Voor de wedstrijd van de JO14-2 was de uitslag van medekoploper Raalte al bekend: ze hadden met een gelijkspel tegen Loenermark het eerste puntverlies geleden! Als we vandaag zouden winnen kwamen we alleen bovenaan te staan.
De tegenstander van vandaag, Activia, staat helemaal onderaan in de competitie dus op papier zou het niet een al te moeilijke wedstrijd moeten worden.
Vandaag een wijziging in de opstelling: Wiethe ging in de aanval spelen op links in plaats van in de verdediging.
Al na een minuut of vijf kwamen de eerste twee kansen voor Epe maar beide gingen er toch net niet in helaas. Het begin was best een beetje rommelig want van beide kanten werd er balverlies geleden al kwam Epe steeds toch weer snel aan de bal. Na een kwartiertje was er dan toch het eerste doelpunt voor Epe uit een afstandsschot van Anouk. Kennelijk was dat precies wat het team nodig had want drie minuten later was het Wiethe die van dichtbij de 2-0 maakte.
Ondanks het overwicht en de mooie kansen die werden gecreëerd lukte het Epe niet om in de eerste helft nog een keer te scoren, ruststand 2-0.
Na rust nog een wisseling in de opstelling, Sammy-Jo ging in de spits spelen en ruilde met Lars. Al heel snel kwam er weer een kans voor Epe die er net niet in ging maar binnen 10 minuten had ook Sammy-Jo het net gevonden en stond het comfortabel 3-0!
De wedstrijd speelde zich vrijwel uitsluitend af op de helft van Activia. Als de tegenstander over de middenlijn kwam werd er door de verdediging direct ingegrepen dus ze kwamen er niet doorheen. Ook werden er mooie aanvallen opgezet. Niek snelde aan de rechterkant langs de verdediging naar de achterlijn en kreeg de bal een paar keer mooi voor het doel. Helaas net geen doelpunt maar de 4-0 hing in de lucht! Halverwege de tweede helft zorgde (weer) Sammy-Jo daar met een mooi afstandsschot voor.
Uiteindelijk kwam Activia toch nog een keer gevaarlijk bij het doel van Julian maar hij was gelukkig niet in slaap gevallen en hield netjes de nul in deze wedstrijd.
Er werd niet meer gescoord dus deze herfstwedstrijd eindigde in een 4-0 overwinning waarmee Epe nu aan kop staat in de competitie met maar 5 tegen doelpunten.
Volgende week rust, daarna gaan we weer verder met een thuiswedstrijd tegen Wijhe ’92.