Espelerlaan 84
8302DC
EMMELOORD
tel. 0527-613125

Epe 1 schrijft historie. In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2021-2022. Kampioen 2e Klasse K.

Epe, 08-06-2022, door: Rijk van Ark

Op 2e Pinksterdag 06 juni 2022, in een wedstrijd die gespeeld werd, voornamelijk, in de stromende regen, werd bij SC Emmeloord het kampioenschap van de 2e klasse K Noord behaald, door met 1-4 te winnen.

Epe promoveert hierdoor naar de 1e Klasse, waar het volgend seizoen op de Zaterdag zal gaan spelen.

Epe speelde in de volgende opstelling:

Doel: Bas van Schoonhoven
Achter: Maurits de Jong, Tijn Nijhof, Henk Slot, Bas Smit
Midden: Mart Nijhof, Gerrit Calkhoven, Nick Krijgsman
Voor: Lars Krijgsman, Stefan Lokhorst, Luke Berkhoff

Na het 1-1 gelijke spel tegen mede kampioenskandidaat LSC 1890 uit Sneek, op 29 mei, moest Epe winnen om zeker te zijn van het kampioenschap.

Voor meer dan 800 toeschouwers, waarvan 90% uit Epe kwamen, startte de Epe ploeg furieus. Meerdere kansen in de eerste paar minuten en het was in de 5e minuut dat Epe op een 0-1 voorsprong kwam, doordat rechtervleugelverdediger Maurits de Jong de bal met een hard afstandsschot in het Emmeloord doel schoot. Een prachtig genomen, ingestudeerde, hoekschop van Mart Nijhof, lag aan de basis van dit prachtige doelpunt.
De Epenaren bleven de eerste helft, behoudens enkele plaagstootjes van tegenstander Emmeloord, het beste van het spel houden en creëerden meerdere grote doelkansen die werden gemist of gestopt door de doelman. De wedstrijdspanning speelde de spelers waarschijnlijk parten. De bevrijdende 0-2 liet op zich wachten.

In de 40e minuut moest topscorer Stefan Lokhorst het veld verlaten vanwege een hoofwond, welke hij opliep bij een kopduel en Stefan werd vervangen door Chiel Brummel.

Ruststand 0-1

Na de rust kwam Epe direct weer met veel druk uit de kleedkamer en wilde snel de wedstrijd beslissen door te scoren. Doelkansen volop en het was in de 54e minuut dat Mart Nijhof de bevrijdende 0-2 scoorde. Hieraan voorafging een prachtige Bergkampachtige actie, binnen het strafschopgebied, waarna Mart met een geplaatst schot in de verre hoek de Emmeloord doelman kansloos liet.

Daarna liet Epe de toeschouwers genieten van prachtig aanvalsspel. Tegenstander Emmeloord kreeg nauwelijks kansen en Epe liep uit naar en comfortabele 0-4 voorsprong.
Het was Luke Berkhoff die, na een prachtige pass van Mart Nijhoff, alleen op het Emmeloord doel af kon gaan en met een bekeken lob de 0-3 op het scorebord bracht.
Even later de 0-4 door Lars Krijgsman, die een voorzet van Luke Berkhoff afrondde met een snoekduik kopbal.

De wedstrijd zat op slot. Epe trainer Martijn de Haas ging spelers wisselen.
Doelman en aanvoerder Bas van Schoonhoven werd vervangen door zijn broer Sam, Bas Smit werd gewisseld en Twan Huiskamp kwam voor hem in de ploeg en Mart Nijhof werd gewisseld voor Sven van Egteren.
De thuisploeg Emmeloord kon even later nog juichen vanwege een onverwacht doelpunt, doordat een afstandsschot zomaar in het Epe doel belandde waardoor de uiteindelijke eindstand 1-4 zou worden.

Vlak voor tijd nog een speciale wissel bij Epe. Sven Hoogenboezem, het hele seizoen geblesseerd geweest mocht nog even in het veld komen voor Maurits de Jong en het aanvoerderschap op zich nemen. Bijna zou Sven, door een bekeken lobje, de 1-5 op het scorebord brengen maar dat lukte net niet.
Even later het eindsignaal, waarna de Epe ploeg, begeleiding en de vele supporters het kampioenschap konden gaan vieren. Uitbundige taferelen op en rond het veld.
Na de wedstrijd werd er groots het kampioenschap gevierd in de kantine van Emmeloord, samen met de tegenstander en de vele supporters. De terugreis naar Epe, de ontvangst bij en in het overvolle clubhuis/kantine op de Wachtelenberg, de rondrit in de open bus door het Epe dorp en daarna de kampioensinstuif. Het kampioenschap werd uitbundig gevierd. Een prachtig einde van een bijzonder seizoen.
In een fantastische entourage met ruim 800 toeschouwers verliest een hardwerkend SC Emmeloord met 1-4 van Kampioen SV Epe.

Epe moest persé winnen om het kampioenschap veilig te stellen en gaf meteen vanaf de eerste minuut vol gas. Ruim drie bussen met supporters waren er vanuit Epe meegekomen en deze supporters zorgden voor een uitbundig sfeertje op De Ervenbos. Met vuurwerk en fakkels verschenen beide teams aan de aftrap.

De Epenaren begonnen scherp, fel en fanatiek! Na drie pogingen was het in de 4e minuut al raak!
Een hoekschop van Mart Nijhof op de buiten de zestien staande Maurits de Jong de Jong die met een verwoestende uithaal de 0-1 scoorde. In de 6e minuut  kwam Emmeloord via Wouter van der Velden  in kansrijke positie, maar zijn schot ging voorlangs. Epe was veel sterker en creëerden een groot veldoverwicht, maar het hardwerkende SC Emmeloord toonde teamspirit en veerkracht.

Tussen de 15e en 30e minuut kwam SC Emmeloord drie keer met de schrik vrij toen de Epenaren Mart Nijhof, Maurits de Jong en topscorer Stefan Lokhorst gevaarlijk opdoken.
Twee verraderlijke schoten zeilden rakelings voorlangs en met een prachtige redding hield doelman Portijk Luke Berkhof van het scoren af.

Bij een kopduel blesseerde Epe topscorer Stefan Lokhorst zich. Met een fikse hoofdwond moest hij het veld verlaten en zich later via een huisarts in het ziekenhuis laten behandelen, gelukkig kon hij zich na afloop zich weer aansluiten. Chiel Brummel verving Stefan Lokhorst

Emmeloord kreeg twee kansjes maar een voorzet van Jeen Baak werd ternauwernood onderschept en een poging van topscorer Wouter van der Velden leverde ook niets op.
Aan de andere kant bleef SV Epe de aanval zoeken en kansen creëren.
De Emmeloordse verdediging moest alle zeilen bijzetten. Met twee fraaie reddingen hield doelman Portijk zijn team overeind.
Twee afstandsschoten zeilden naast en ook een kopbal van Epe leverde niets op.
Op slag van rust nog een uitbraak van SC Emmeloord, maar de verdediging van Epe greep net op tijd in.Met een 0-1 tussenstand voor Epe gingen we rusten.

Ondertussen stond de nummer twee LSC1890 in Sneek met 2-0 voor tegen Dalen en deden de Friesen wat ze moesten doen.
De tweede helft was nog maar net begonnen of SV Epe gesteund door zijn fanatieke supporters schakelde een tandje bij. Twee keer moest doelman Portijk in actie komen en de gasten kregen drie corners te nemen.
In de 52e minuut een grote kans voor Epe die ternauwernood door doelman Portijk tot corner kon worden verwerkt.
In de 54e minuut lag de 0-2 in de touwen toen Mart Nijhof met een prachtige Bergkampachtige actie binnen het strafschopgebied een verdediger omspeelde en met een geplaatst schot in de verre hoek doelman Portijk kansloos liet.
Vanaf dit moment was de wedstrijd eigenlijk gespeeld!

In de 68e minuut een prachtige pass van Mart Nijhof en Luke Berkhof ging op volle snelheid richting het doel om vervolgens met een fraai bekeken boogballetje de 0-3 aan te tekenen. De supporters van Epe gingen nu helemaal uit hun dak en gingen nu massaal het kampioenschap vieren.
In de 72e minuut scoorde Lars Krijgsman, na een voorzet van Luke Berkhoiff met een duikkopbal de 0-4.

Epe ging wisselen. Twan Huiskamp kwam in de ploeg voor Bas Smit, Sven van Egteren voor Mrt Nijhof en Sam van Schoonhoven verving in het doel zijn broer Bas

Emmeloord scoorde van afstand met een hard schot van Bart Steffens nog de 1-4.
Epe wisselde vlak voor tijd nog één keer. Sven Hoogenboezem mocht zijn opwachting maken en kwaam in het veld voor Maurits de Jong en was nog dichtbij een doelpunt.

Na het laatste fluitsignaal vierden de Epe samen met de vele supporters een groot feest!

VV Beilen was vrij.

**********************************************************************************************************************

Verslag overgenomen uit de Stentor

Epe krijgt wat het verdient: de titel in 2K is binnen

TWEEDE KLASSE

Eén speelronde stond het niet bovenaan, maar verder is het Epe boven geweest dit seizoen. Een logische kampioen die vorige week al een klein feestje vierde na een gelijkspel tegen concurrent LSC. In Emmeloord werd de tweede kans op de titel wel verzilverd: 1-4.