Sportlaan 5 -7
8162BE
EPE
tel. 0578-612483

Epe heeft de wedstrijd tegen LAC Frisia  uiteindelijk in winst om kunnen zetten.
De Epe ploeg toonde karakter en kwam na een 1-0 voorsprong door twee  (?) eigen doelpunten op achterstand, maar wisten uiteindelijk met 3-2 te winnen.
De ploeg uit Leeuwarden was op het eind van de wedstrijd dichtbij de gelijkmaker, hoewel ook Epe de voorsprong kon uitbreiden. Het bleef spannend tot diep in blessuretijd, waar met name Epe doelman Sam van Schoonhoven   de winst binnen sleepte door op cruciale momenten  uitstekende reddingen te verrichten. Het Epe collectief won op karakter deze wedstrijd, ondanks de vele mutaties vanwege blessures, waardoor uiteindelijk maar liefst 5 A jeugd spelers en 1 B jeugd speler in het veld stonden.

Op het prachtig in de herfstzon gelegen sportpark de Wachtelenberg ontspon zich direct na de aftrap een enerverende wedstrijd waarbij Epe in de eerste helft duidelijk de overhand had. In de 14e minuut was het spits Stefan Lokhorst die, na een mooie dieptepass  van Mart Nijhoff, vanaf afstand bij  de uitstekende Frisia doelman Danyo Zunnenberg met een strak schot wist te verschalken. Een verdiende 1-0 voorsprong. Helaas duurde dit maar even want twee minuten later werd de gelijkmaker gescoord. Een foutje in de Epe verdediging en de uitlopende doelman Sam van Schoonhoven werd gepasseerd, vlak voor de doellijn was het Frisia aanvaller Abbas Mampuya die samen met  een Epe verdediger de bal over de doellijn wist te werken. Onduidelijk was het wie er scoorde maar de stand werd 1-1.
Epe rechtte de rug en bleef via mooie aanvallen proberen weer op voorsprong te komen maar echt grote mogelijkheden kwamen er niet meer. De Epe verdediging oogde in sommige opzichten wat onzeker en vijf minuten  voor de rust kwam Frisia door een hoge voorzet op een 1-2 voorsprong doordat de bal door Maurits de Jong ongelukkig in het eigen doel werd gekopt.

Na de rust kwam Epe sterk uit de kleedkamer  en in de 50e minuut werd Stefan Lokhorst in het strafschop gevloerd na een strakke voorzet van Maurits de Jong.. Scheidsrechter Benjamins zag het uitstekend en Epe kreeg een strafschop welke door Stefan Lokhortst onberispelijk werd verzilverd, waardoor Epe op de dik verdiende gelijkmaker kwam..

Frisia zette ook weer aan maar de Epe verdediging met een hoofdrol voor Tijn Nijhof en doelman Sam van Schoonhoven wisten het doel schoon te houden. In de 60e minuut kwam Epe op voorsprong toen Maurits de Jong vanaf zo'n 30 meter de bal vanuit een vrije trap hard en hoog in het doel schoot. Nog een half uur te spelen en Epe kwam op een 3-2 voorsprong.
De Friezen zetten alles op alles om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen maar de kansjes werden gemist en doelman Sam van Schoohoven hield het doel schoon. Ook Epe kreeg nog kansen en Mart Nijhoff was dichtbij de 4-2 toe de bal door hem van dichtbij via de lat over ging.
Trainer Martijn de Haas wisselde nog meerdere spelers. Jesse Vosselman verving in de 78e minuut Chiel Brummel, ook Beau Meijerink en Jorn van Zuuk kwamen nog in de ploeg voor Stefan Lokhorst en Luke Berkhoff, terwijl ook Nick Krijgsman, diep in blessuretijd werd vervangen door Cas Carree. Deze jeugdspelers vielen uitstekend in en Epe wist de wedstrijdwinst uiteindelijk te behouden. Een prachtig collectieve prestatie  waardoor Epe de trotste koploper blijft na 7 competitiewedstrijden.