Sportlaan 5 -7
8162BE
EPE
tel. 0578-612483

Op een zonnige Wachtelenberg won SV Epe  van een matig voetballende tegenstander EMMS (Eendracht Maakt Macht Slagharen) Rust 2-0 Eindstand 4-0, waardoor de Epenaren de ongeslagen status blijven behouden.

De wedstrijd onder leiding van de jonge en uitstekende scheidsrechter Koen Molenaar begon met het herdenken van de deze week, te jong overleden, SV Epe lid van verdienste Wil Orelio, voor de Epenaren bekend als "Tante Wil" die in de jaren 80 en 90 de scepter zwaaide in de kantine, zo'n 30 jaar waarvan vele vele jaren als beheerster. Een indrukwekkende minuut stilte.

Epe begon voortvarend aan de wedstrijd en zette EMMS direct onder druk waardoor en direct al kansen kwamen maar  EMMS doelman Bastin Kleinheerenbrink hield  zijn doel schoon. Epe voetbalde slordig maar kreeg wel kansen. Schoten van Stefan Lokhorst, Lars Krijgsman, Maurits de Jong en Luke Berkhoff.
EMMS kwam voor het eerst na 23 minuten over de middenlijn en werd gelijk gevaarlijk,  Spits Jorunn Kleinheerenbrink gaf een harde voorzet die maar net gemist werd door de aanval van EMMS waardoor Epe door het oog van de naald kroop. Het zou onverdiend zijn, maar gaf wel aan dat het noodzakelijk was om het grote veldoverwicht te verzilveren.
In de 26e minuut was het dan raak voor Epe, een harde voorzet van de goed spelende Lars Krijgsman werd door Luke Berkhoff hard en onhoudbaar ingeschoten. 1-0
Epe bleef proberen de 2-0 te maken, kreeg kansen en het was Lars Krijgsman die in de 40e minuut de 2-0 op het scorebord bracht.

In de 2e helft direct een vervelende onderbreking toen Lars Krijgsman van dichtbij de bal hard op zijn hoofd kreeg. De wedstrijd werd even stilgelegd, maar Lars kwam na een tijdje toch weer in het veld. Voor even maar want even later moest Lars vanwege een enkelblessure alsnog het veld verlaten. Hij werd in de 52e minuut  vervangen door Mart Nijhof.

In de 56e minuut stoomde Maurits de Jong naar voren , gaf een harde voorzet, die net gemist werd door Stefan Lokhorst maar bij de  2e paal door Stefan van de Vlekkert werd ingeschoten, zodat Epe op een 3-0 voorsprong kwam. Tegenstander EMMS kon echt geen potten breken, probeerde meer fysiek in de wedstrijd te gooien maar ook dat hielp niet.
Een vrije trap van Maurits de Jong werd op de lat geschoten, schoten van Twan Huiskamp en Mart Nijhof misten het doel maar net.

Epe was heer en meester en wisselde Luke Berkhoff in voor Sven van Egteren en ook de jeugdspeler Beau Meijerink mocht zijn opwachting maken voor Stefan van de Vlekkert. Twan Huiskamp werd gewisseld voor Stan van Niersen. Al deze wisselingen maakt het voetbal er niet beter op.
Vlak voor tijd was het Koen Logen die de 4-0 op het scorebord bracht , nadat Koen door een subtiel hakje van Stefan Loklhorst was vrijgespeeld..
Eindstand 4-0. Een regelmatige winst voor de koploper op een matig voetbvallend EMMS.