Sportlaantje 4
7921BT
ZUIDWOLDE DR
tel. 0528-372535

Koploper Epe had het moeilijk in en tegen Zuidwolde, maar won uiteindelijk deze wedstrijd met 1-2.
Aanvoerder Koen Logen in de 19e minuut en spits Stefan Lokhorst in de 71e minuut wisten door middel van een kopbal te scoren tegen een stug verdedigend en fanatiek aanvallend Zuidwolde, de ploeg die eigenlijk wel een gelijkspel verdiend had.

De wedstrijd, gespeeld op het van kunstgras voorziene hoofdveld van Zuidwolde begon stroef. Er was veel balverlies door beide ploegen. De Epenaren haddden wel het overwicht maar het met twee spitsen voetballende Z|uidwolde kwam er soms gevaarlijk uit en was in de 9e minuut dichtbij een doelpunt door een lob van Frans Capellen.
Epe kwam in de 19e minuut op een verdiende voorsprong toen Koen Logen met een rake kopbal scoorde uit een hoekschop genomen door Twan Huiskamp. Epe bleef druk zetten en creëerde meerdere hoekschoppen.
Rond de 30 e minuut was Zuiwolde weer dichtbij een doelpunt, slecht uitverdedigen op het Eper middenveld, bal verlies en in de omschakeling kreeg Frans Capllen weer een mogelijkheid maar schoot over.
In de 37e minuut een mooie aanval van Epe over veel schijven maar het doelpunt welke gescoord werd door Epe werd afgekeurd vanwege  buitenspel.
Rust 0-1

Na de rust kwam Zuidwolde furieus uit de startblokken. Zette Epe onder druk maar de uitstekende verdediging  met Maurits de Jong, René Suurland, Henk Slot , Bas Smit en doelman Sam van Schoonhoven gaven geen krimp.
Epe kreeg ook kansjes en kansen maar vergat te scoren Luke Berkhoff kreeg dfe beste mogelijkheid in de 57e minuut  toen Stefan Lokhorst door goed te storen in balbezit kwam en de bal panklaar terugtrok voor het doel, de 0-2  lag op de schoen , maar Zuidwolde doelman Sjors van der Wiel wist de bal te stoppen..
En zoals vaak word er dan gescoord aan de andere kant. Zuidwolde kwam op de terechte gelijkmaker door een afstandschot van Nico Schulting in de 70e minuut.
Epe antwoorde direct vanaf de aftrap, een goede voorzet van Chiel Brummel werd uitstekend afgerond door een koppende Stefan Lokhorst waardoor Epe weer op voorsprong kwam 1-2.

Hiertna ontspon zich een heus gevecht. Er werden meer overtredingen gemaakt, Zuidwolde zette alles op alles om te gelijkmnaker te forceren. De Epenaren gaven geen krimp, hadden enige keren geluk bij het verdedigen maar wisten uiteindelijk de winst te behouden. Wel ten koste van twee gele kaarten en een rode kaart, vanwege onbesuisd verdedigen. Maar ook met 10 man hield Epe stand. Een zwaarbevochten zege voor de hardwerkende ploeg van trainer Martijn de Haas.