9001ZC
GROU
tel. 0566-622728

Epe won zeer verdiend met 0-2 van GAVC.

De thuisploeg uit Grouw kon het de Epe ploeg niet echt moeilijk maken, maar de goede verdediging onder aanvoering van  Luc Tjalma en met name doelman  Wessel Meijer hielden één uur het doel schoon. Epe scoorde in de 61e minuut het bevrijdende doelpunt  door een schot van Stefan Lokhorst na uitstekend voorbereidend werk van Luke Berkhoff..
In de 79e minuut was het weer Stefan Loklhorst die scoorde en weer was het Luke Berkhoff die Stefan de diepte instuurde , Stefan ontving de bal, randje buitenspel en omspeelde eerst een verdediger en doelman Meijer en scoorde de 0-2, hetgeen uiteindelijk de eindstand werd.

De wedstrijd, aanvang 14:30 uur, op het prachtige sportpark van GAVC, startte met stralend zonnig weer op een schitterend  "kurk" kunstgrasveld, wat mede door de zonnige omstandigheden een extra warmte afgaf. Het eerste kwartier ging het redelijk gelijk op. Epe gaf geen kansen weg, won veel duels en kreeg haar eerst kansje na 7 minuten, na een één tweetje van Mart Nijhof en Stefan Lokhorst schoot Stefan naast.
In de 11e minuut weer een actie van de Eper voorhoede waaruit een kansje kwam. Na 15 minuten een goede actie van Gerrit Calkhoven die L:ars Krijgsman  een kans gaf om te schieten maar doelman Wessel  Meijer redde bekwaam.
De Epe verdediging onder aanvoering van Henk Slot en Tijn Nijhof konden de sporadische aanvallen van GAVC goed de baas. Doelamn Sam van Schoonhoven kwam niet in gevaar .
Epe had het beste van het spel maar de kansjes werden niet benut of gered door GAVC doelman Meijer.

Vlak vor de rust leek Epe te scoren, 3 hoekschoppen op rij en de eerste twee werden uitstekend ingekopt door Gerrit Calkhoven. De 1e werd voor de lijn weggekopt en de 2e werd in de andere benedenhoek met een katachtige reactie gestopt door doelman Meijer. GAVC kwam sporadisch aan de aanval toe en dan was er altijd nog Tijn Nijhof of Henk Slot die bekwaam verdedigden. Rust 0-0.

Na de rust hetzelfde spelbeeld, hoewel de thuisploeg GAVC dichtbij een doelpunt was in de 50e minuut. Een slippertje op het Epe middenveld en de verdediger tastte mis waardoor er een kans ontstond voor GAVC, welke gelukkig voor Epe werd gemist.

Epe zette hierna GAVC volop onder druk. In de 56e minuut een schot van Stefan Lokhorst, in de 57e minuut was het nu aanvoerder Gerrit Calkhoven die met een prachtig afstandschot de bal in de bovenhoek plaatste,  maar de uitstekende doelman Wessel Meijer sloeg de bal uit de bovenhoek. In de 58e minuut  de daaruit ontstane hoekschop die door Henk Slot werd ingekopt. Epe bleef druk zetten en in de 61e was het Stefan Lokhorst die de 0-1 scoorde.

GAVC probeerde hierna Epe onder druk te zetten , maar veel zoden zette dit niet aan de dijk,. De Epe verdediging stond als een huis, het middenveld stoorde en de Eper aanval bleef gevaarlijk. Rond de 75e minnut kwam GAVC dichtbij een treffer,  maar de Epe verdediging loste dit goed op.
Even later kwam Epe via Stefan Lokhorst op de dikverdiende 0-2 voorsprong, welke ook niet meer werd weg gegeven.

Epe wisselde nog  enige keren. Chiel Brummel kwam erin voor Maurits de Jong, Twan Huiskamp voor Luke Berkhoff, Jorn van Zuuk voor Nick Krijgsman en Sven van Egteren voor "matchwinner" Stefan Lokhorst. Er kwamen nog een paar mogelijkheden maar het bleef bij de 0-2 stand.

Volgende week kan de Epe ploeg in een thuiswedstrijd bij winst op de grote concurrent LSC 1890 het seizoen bekronen met het kampioenschap.