Sportlaan 5 -7
8162BE
EPE
tel. 0578-612483

Een slordig spelend Epe heeft de thuiswedstrijd met 3-1 gewonnen. Met Sven van Egteren in de basis kwam de koploper in de 2e klasse K al in de 2e minuut op voorsprong, eerst werd er nog een schot geblokt, maar de rebound werd door Lars Krijgsman in de korte hoek geschoten.

Het fris en prima spelende Pesse nam hierna het heft in handen en kreeg een aantal kansen, een corner werd in vrije positie naast geschoten en de spits koos voor een voorzet terwijl een schot op doel een betere optie leek te zijn. Epe kwam er sporadisch uit, ook doordat de spitsen veelvuldig in buitenspelpositie werden aangespeeld. Na een half uur komt Epe beter in de wedstrijd en krijgt een aantal corners en vrije trappen, maar geen van deze kansen wordt benut. Kort voor rust een mooie aanval van Epe, via Sven van Egteren en Luke Berkhof komt Stefan Lokhorst in een kansrijke schierpositie maar zijn inzet wordt door de keeper van Pesse tot corner verwerkt. Uit deze corner volgt dan toch de 2-0, de afgeslagen bal wordt door Sven van Egteren op de rand van de zestienmeter in 1 keer op doel geschoten en gaat via de binnenkant van de paal het doel in.

De 2e helft begint gelijkopgaand, met voor beide teams een aantal mogelijkheden. Het is echter Lars Krijgsman die Luke Berkhoff in de 62e minuut alleen op de keeper laat afgaan en Luke benut deze buitenkans, 3-0.  Toch is Pesse nog niet verslagen, kort na de 3-0 wordt het 3-1, een lob van Remmert Verbrugge is Sam van Schoonhoven te machtig. Nadat Epe een aantal wissels heeft ingebracht, waaronder Nick Krijgsman en Maurits de Jong, gaat laatstgenoemde achter een vrijte trap staan. Zijn schot wordt door de keeper gekeerd en in de rebound schiet Luke Berkhoff naast. Vanaf dat moment zijn er vele kansen voor Epe, echter het vizier staat niet op scherp. Veel kansen worden naast geschoten of worden van de doellijn gehaald.

De zege van Epe komt niet meer in gevaar, waardoor het a.s. zondag nog steeds als koploper mag aantreden tegen hekkensluiter Drachten.
Zij wisten in de degradatiestrijd te winnen van Zuidwolde en ze komen ongetwijveld voor een goed resultaat naar Epe.
Als Epe wat beter met de kansen omgaat, moeten de punten toch in Epe kunnen blijven.
De wedstrijd a.s. zondag begint om 14.00 uur op het prachtige hoofdveld van Sportpark De Wachtelenberg.