Sportlaan 5 -7
8162BE
EPE
tel. 0578-612483

De 3-0 winst op Dalen doet vermoeden dat het voor Epe een makkelijke middag was op Sportpark  de Wachtelenberg. In tegendeel de gasten uit het Drentse Dalen speelden een goede wedstrijd en kregen volop mogelijkheden en kansen om te scoren, verzuimden dit en Epe liep in de laatste kwartier van de wedstrijd alsnog uit naar deze ruime winst.

Epe begon heel onrustig aan de wedstrijd, hetgeen wellicht kwam doordat de gasten uit Dalen de Epenaren gelijk vanaf het begin van de wedstrijd met z'n allen onder druk zetten.
De Epenaren kwamen daardoor vooralsnog niet goed in de wedstrijd. In het eerste kwartier kwam Epe al goed weg, onrustig verdedigen gaf Dalen een paar mogelijkheden, in de 8e minuut werd de bal in het Epe doel gewerkt, de uitstekend leidende scheidsrechter Zeeman keurde dit doelpunt terecht af, vanwege duwen van de Dalen aanvaller.
Epe kwam nauwelijks aan voetballen toe en het tot de 17e minuut voordat de Epenaren voor het eerst gevaarlijk voor het Dalen doel kwamen. Lars Krijgsman schoot de bal  op de lat, na een mooie aanval via Chiel Brummel en Koen Logen, de terugkomende bal werd ook nog hard ingeschoten door Luke Berkhof, maar de bal werd geblokt.

In de 28e minuut kwam Epe op een 1-0 voorsprong toen René Suurland de vrijstaande Luke Berkhoff aanspeelde, die een prachtige steekpass gaf op Koen Logen, die daardoor vrij in het strafschopgebied kwam en de bal mooi in de linker bovenhoek schoot.  Beide ploegen waren hierna machteloos in de aanval en de wedstrijd speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Rust 1-0.

Na de rust was het de ploeg uit Drenthe welke het meest gevaarlijk was, ze kregen meerdere kansen, maar waren niet effectief in de afwerking.
Epe gingen wisselen in de 58e minuut kwam Gerrit Calkhoven in de ploeg voor Chiel Brummel. Gerrit was direct betrokken bij een goede mogelijkheid om te scoren, maar kwam net te kort.
Uiteindelijk kregen de gasten uit Dalen in de 2e helft de meeste kansen. De gevaarlijk aanvaller Ron Vrielink was een plaag voor de Epe verdediging en de ploeg uit Drenthe ging volop de strijd aan, soms met 4 tot 5 aanvallers, waardoor de Epe verdediging het moeilijk had. De gelijkmaker hing in de lucht en was wellicht ook wel verdiend geweest.

Gelukkig bleef Epe wel gevaarlijk in de  aanval en in de 78e minuut was het een aanval over links, via Luke Berkhof, die een mooie voorzet gaf welke door Maurits de Jong werd doorgekopt richting Lars Krijgsman, die met een kopbal de goede Dalen doelman, Kevin Borgman, wist te kloppen,  waardoor Epe op een comfortabele 2-0 voorsprong kwam. Dit gaf de Epe ploeg rust.

In de 83e  minuut kwam Epe zelf op 3-0 via een mooie aanval waarbij Maurits de Jong de bal hard voor het doel schoot, bij de achterlijn trok Luke Berkhoff de bal terug voor het doel,waar Stefan Lokhorst hier wel raad mee wist en scoorde.

De wedstrijd was gespeeld, hoewel de gasten uit Dalen bleven proberen om de dik verdiende eretreffer te maken. Het lukte niet.

Voor Epe kwam Twan Huiskamp en de jonge  A jeugd spelers, Teun Bol en Jesse Vosselman nog in het veld, voor respectievelijk Stefan Lokhorst, Maurits de Jong en Lars Krijgsman.

Uiteindelijk toch een mooie overwinning voor Epe die hierdoor na 3 wedstrijden ongeslagen en fier aan de leiding gaan.

Video Samenvatting SV Epe 1 - Dalen 1 (3-0)