Voetbalgevecht op de Wachtelenberg tussen SV Epe en LSC 1890 uit Sneek eindigt onbeslist (1-1)

Epe 1

1 - 1

LSC 1890 1 (zon)

41'
Noël Wever (schot)
Henk Slot (kopbal)
54'

tel. 0578-612483

Reclame voor het pure amateurvoetbal de strijd tussen de onbetwiste twee koplopers van de 2e Klasse Noord. SV Epe en LSC 1890 streden 90 minuten volop voor de winst in deze één na laatste competitiewedstrijd’. LSC moest winnen om de kampioenskansen in eigen hand te krijgen. Epe daarentegen, met twee punten voorsprong (de nummer 1) mocht niet verliezen en zou bij winst het kampioenschap van de 2e Klasse binnenhalen.
Foto NWV
De strijd lag dus geheel open en zo begon de wedstrijd ook, onder leiding van de 22 jaar jonge uitstekende scheidsrechter Koen Molenaar uit Ulft, voor een naar schatting 888 toeschouwers op de prachtige natuurgras mat op de Wachtelenberg.
foto Dennis Dekker
Beide ploegen gingen indien mogelijk volop in de aanval, waardoor er een heuse slijtageslag ontstond. Het spel golfde op en neer, met kansen voor beide ploegen en er was genoeg werk voor beide verdedigingen.

De eerste tien minuten waren voor LSC dat Epe al volop onder druk zette, daarna pakte Epe het initiatief. Het eerste kansje ontstond na een combinatie van Gerrit Calkhoven en Lars Krijgsman in de 10e minuut en was Luke Berkhoff in de 15e minuut, met een onverwacht afstandsschot, dicht bij een doelpunt. Doelman Jesse van Sermondt van LSC werd hierdoor verrast, maar de bal plofte aan de verkeerde zijde van de paal over de doellijn.

Epe bleef in deze fase toch wat kansen creëren. Schot Luke Berkhoff, dieptepass op Mart Nijhof die de LSC  doelman met een lob passeerde, maar doelman Jesse van Sermondt kon de bal voor het doel nog te pakken krijgen. De grootste kans in de eerste helft was voor Mart Nijhof. In de 25e minuut kwam Mart in balbezit, vrij voor het doel bij de 2e paal, maar zijn schot ging rakelings over het doel.
LSC zette ook wel aan maar echt in gevaar kwam Epe doelman Bas van Schoonhoven niet. In de 30e minuut een mooie kopbalkans voor LSC, maar de bal ging over het Epe doel.

Even later was LSC dicht bij de openingstreffer, want de grote Douwe Wim Terpstra kopte over, het was uitstel want vlak voor de rust kreeg Noël Wever vanaf de 16 meter een schietkans, via de voet van Epe verdediger René Suurland werd de ingeschoten bal van richting verandert en was Epe doelman Bas van Schoonhoven kansloos, waardoor LSC op een 0-1 voorsprong kwam.
sv Epe

In de 44e minuut was Epe dichtbij de gelijkmaker, de bal werd bij een scrimmage voor het LSC doel net voor de lijn tegengehouden. Scheidsrechter Molenaar stond erbij en constateerde geen doelpunt, terwijl vele Epenaren hierom schreeuwden.
NWV foto

Ruststand 0-1

Epe kwam scherp uit de kleedkamer en wilde snel resultaat, eerst nog een hoekschop voor LSC met een goede redding van Bas van Schoonhoven en even later een hoekschop voor Epe in de 53e minuut en dit resulteerde in de gelijkmaker voor Epe, de bal werd prachtig ingekopt door Henk Slot, waardoor de strijd om de winst weer volledig open werd. (1-1)
Fotocompilatie nwvfoto

In de 56e minuut kroop Epe door het oog van de naald nadat aanvoerder René Cnossen van LSC net naast schoot. Daarna een paar hoekschoppen op rij voor Epe en een mooie actie van Maurits de Jong die de bal hard voor het doel af. In de 62e minuut kwam LSC  topscoorder Tarik Bourakba in het veld. De Epenaren waren gewaarschuwd voor de snelle en sluwe spits en met name Bas Smit zat er bovenop. Ook Tijn Nijhof zag het gevaar en liet de LSC  spits op zijn lichaam lopen, hetgeen een opstootje te weeg bracht.

In de 65e minuut een Epe aanval en schoten op het LSC  doel door Luke Berkhoff en Gerrit Calkhoven maar de LSC  defensie hield het doel schoon. In de 72e minuut weer een uitval van Epe via Luke Berkhoff en Stefan Lokhorst maar het schot van Luke Bertkhoff ging naast.

LSC probeerde van alles om de Epe defensie te verschalken maar Tijn Nijhof, René Suurland, Maurits de Jong, Bas Smit en Henk Slot verdedigden uitstekend en altijd was er ook nog Bas van Schoonhoven

Beide ploegen streden voor elke meter, het spel golfde over en weer. Er kwamen kansen voor beide ploegen, hoekschoppen, kopballen, voorzetten, strijd op het middenveld. Ook opstootjes er gebeurde van alles. Scheidsrechter Molenaar bleef volledig de wedstrijd en de spelers onder controle houden. Er vielen in totaal 6 gele kaarten, maar geen doelpunten meer. Beide verdedigingen onder aanvoering van beide doelmannen hielden stand. De spelers liepen op het eind van de wedstrijd op hun tandvlees. Beide trainers wisselden nog vele spelers, maar uiteindelijk werd er niet meer gescoord.

Maurits de Jong kreeg vlak voor tijd nog een vrije trap te nemen maar dit harde schot ging recht op doelman Jesse van Sermondt af.
Scheidsrechter Jeroen Molenaar liet nog zeker 5 minuten blessuretijd doorspelen, maar uiteindelijk eindigde dit voetbalgevecht tussen de twee 2e klasse topploegen in een verdiende 1-1 stand, waardoor SV Epe feitelijk de morele winnaar werd.

De SV Epe ploeg kan aanstaande 2e pinksterdag bij winst in en tegen Emmeloord het kampioenschap vieren. LSC is afhankelijk van dit resultaat en zal wellicht dan zelf ook moeten winnen van vv Dalen.