Gauke Boelensstraat 101
9203RK
DRACHTEN
tel. 0512-513525

Een ruime winst van 1-4 in Drachten tegen de plaatselijke vv Drachten, een ploeg die zwaar gehavend was vanwege vele blessures en daardoor waren de Epenaren veelal in balbezit.

Het eerste wapenfeit was voor de thuisploeg die al in de 1e minuut een hoekschop verdienden, maar de Epe verdediging wist deze goed te verwerken. Daarna was het Epe wat de klok sloeg.
In de 5e minuut een overtreding op Gerrit Calkhoven en Maurits de Jong schoot de bal over de doelman op de lat.
In de 8e minuut was Koen Logen dichtbij de openingstreffer na een voorzet van Luke Berkhoff, de ingeschoten bal werd gekeerd en Luke Berkhoff kwam daardoor zelf in scoringspositie, alleen voor de doelman lukte het niet om te scoren.
In de 15e minuut was het Lars Krijgsman die hard op het doel schoot, maar de bal kwam tegen de paal en even later een schot van Gerrit Calkhoven die net naast ging.

Rond de 18e minuut kreeg Drachten twee hoekschoppen waarbij Epe door het oog van de naald kroop .  Aanvoerder  Tim Kuperus was twee keer dicht bij een doelpunt. De bal werd gelukkig voor Epe van de lijn gehaald door Nick Krijgsman en bij de 2e hoekschop werd de bal van dichtbij overgeschoten.

Epe was  de rest van de eerste helft heer en meester. Een vrije trap van Koen Logen naar de vrij staande Lars Krijgsman die over kopte. Epe vergat te scoren maar in de 37e minuut was het raak. Een voorzet van Luke Berkhoff die uitstekend door Stefan Lokhorst werd ingeschoten gaf Epe de dik verdiende voorsprong.

In de 39e minuut werd het bijna 0-2 maar bij de 2e paal miste Lars Krijgsman de bal, en Lars viel daardoor in het doelnet, waardoor de doelpaal uit het lood kwam te staan.
De scheidsrechter liet het restant van de wedstrijd uitspelen tot de rust, waarna het doel werd gestut.

Na de rust schrok Epe , want de eerste beste aanval van Drachten werd bij de 2e paal ingekopt door Wilke Siderius die hiermee de thuisploeg op 1-1 bracht.
Binnen een minuut was het echter Epe dat  weer op voorsprong kwam door een hard schot van Koen Logen. 1-2
en 4 minuten later was het reeds 1-3 doordat Maurits de Jong met een hard schot  doelman  Robbert Evenhuis verraste.

De wedstrijd was gespeeld want de thuisploeg kwam sporadisch over de middenlijn en Epe koesterde de voorsprong. Er werd door beide ploegen gewisseld. Kansen kwamen er met name voor Epe, hoewel ook Drachten nog een keer dichtbij een tegendoelpunt kwam.

Vlak voor het eindsignaal bezweek de Drachten verdediging onder de Epe druk en een harde voorzet van Lars Krijgsman kwam via een verdediger in het eigen doel terecht waardoor Epe op 1-4 kwam.

De uitstekend leidende scheidsrechter Martin Wever uit het Oost Groningse Wildervank floot voor het einde van de wedstrijd.
Een goede overwinning van de tot nu toe nog ongeslagen Epenaren.

Aanstaande zondag thuis tegen EMMS uit Slagharen, zal voor Epe zekere een zwaardere kluif worden.