Sportlaan 5 -7
8162BE
EPE
tel. 0578-612483

Epe behaalde de overwinning tegen Zuidwolde door een 2-3 achterstand  om te buigen naar een 5-3 voorsprong. De eindstand werd diep in blessuretijd uiteindelijk 5-4.

De thuisploeg kwam na 25 minuten dikverdiend op een 2-0 voorsprong. De Epenaren waren heer en meester en het was Stefan Lokhorst die de score opende, door de terecht toegekende strafschop, omdat Lars Krijgsman binnen de  zestien fors onderuit werd gehaald, te benutten. De uitstekend in vorm zijnde doelman  Jarno Bruins- Slot stopte de ingeschoten strafschop , maar Stefan kon de bal in 2e instantie in het doel werken en maakte daardoor zijn 150e doelpunt in het 1e van Epe.

Even later was het 2-0 door Gerrit Calkhoven, die attent reageerde toen de doelman een voorzet van Mart Nijhof niet klemvast kon pakken en Gerrit van dichtbij kon inschieten.

Epe leek over Zuidwolde heen te walsen, maar de mannen uit Zuidwolde vielen opportunistisch aan en het was  Nico Schulting die van afstand, na niet goed ingrijpen van de Epe verdediging, Epe doelman Bas van Schoonhoven verraste. De Epe ploeg was  even de kluts kwijt, met name verdedigend en Nico Schulting profiteerde al snel weer. Een crosspass over het halve veld van  Tom Buitendorp bereikte Nico en Nico schoot van afstand de bal in het Epe doel. De Epe verdediging stond erbij en keek erna.

Epe verdediger Tijn Nijhof blesseerde zich  en moest het veld verlaten en  Epe speelde even met 10 man en toen was het was Frans Capellen die van afstand de 2-3 op het scorebord zette. De Epe ploeg en ook de aanhang waren er beduusd van dat de zo mooi verkregen voorsprong binnen 10 minuten in een 2-3 achterstand was omgezet.

Sven van Egteren kwam als rechtsbuiten in de Epe ploeg  en trainer Martijn de Haas zette Henk Slot in de verdediging  waardoor Lars Krijgsman op het middenveld kwam te spelen.
Epe probeerde voor de rust het tij nog te keren, maar uitstekend verdedigingswerk, goed keeperswerk en enig geluk  voorkwam dit, waardoor Epe met een 2-3 achterstand de rust in ging.

Na de rust een aanvallend Epe dat in het begin van de 2e helft vaak voor het Zuidwolde doel kwam, maar niet wist te scoren,. De mannen uit Drenthe probeerden via snelle counters de voorsprong uit te breiden, dit lukte niet en het was uiteindelijk Gerrit Calkhoven die  in de 60e minuut de verdiende 3-3 kon scoren.

Epe bleef druk zetten en uiteindelijk was het Sven van Egteren die Epe in de 81e minuut op voorsprong kon zetten. Zuidwolde kon de Epe druk niet meer weerstaan en Stefan Lokhorst kon vlak voor tijd scoren door een uitstekend genomen hoekschop van Twan Huiskamp bij de 1e paal in te koppen, deze 5-3 voorsprong leek de einduitslag te worden, maar diep in blessuretijd aarzelde de Epe verdediging bij een uitval van Zuidwolde waardoor Nico Schulting in 94e minuut zijn 3e doelpunt nog kon maken, waardoor de eindstand 5-4 voor Epe werd.

Een doelpuntrijk duel, waarbij Epe met name verdedigend enige keren veel te veel ruimte weggaf.