Griene Leane 8
9247GT
URETERP
tel. 0512-302509

Epe beleefde tegen een matig spelend Oerterp een makkelijke middag. Op het mooie sportpark  De Griene Greide, onder een stralend voorjaars zonnetje, maar wel met een frisse en harde wind, welke dwars over het veld blies, begonnen de Epenaren sterk aan de wedstrijd. De duels werden gewonnen en het blauw witte thuisploeg had niets in te brengen tegen de in het rood zwarte uit tenue  geklede Epenaren. Al snel kwamen er kansjes voor Epe. Luke Berkhoff met een voorzet welke op de lat terecht kwam. Stefan Lokhorst  van dichtbij ingeschoten in de handen van de onzeker ogende doelman Marco Heeroma. Enige hoekschoppen brachten ook gevaar en in de 15e minuut was het Stefan Lokhorst die de score opende. Op aangeven van Gerrit Calkhoven  ontfutselde Stefan de bal van een verdediger en scoorde beheerst de 0-1.

De 0-2 volgde al snel want in de 18e minuut was het weer Stefan Lokhorst die profiteerde van een verdedigende misser, waarbij de bal over de doelman heen stuiterde, waardoor Stefan de bal in het doel tikte.

Epe bleef druk houden en aanvallen. Lars Krijgsman, Gerrit Calkhoven  probeerden te scoren, maar er stond steeds een verdediger op de goede plek. In de 26e minuut kopte Stefan Lokhorst vanuit een goed genomen hoekschop door Twan Huiskamp hard naast het doel. Even later was het wel raak, een aktie van Stefan over de linkerkant , een voorzet op de vrijstaande Luke Berkhoff, die hard inschoot en de 0-3 op het scorebord bracht.

De thuisploeg kwam sporadisch voor het Epe doel en de Eper verdediging had geen moeite met de tegenstanders. De middenvelders en verdedigers van Epe wonnen veelal de duels en kansen bleven komen. Vlak voor de rust werd Stefan Lokhorst binnen het strafschop gebied ten val gebracht en de goed leidende Scheidsrechter Schoonderwoerd uit Goor (Overijssel), welke voorheen uit Groningen kwam, besliste strafschop. Stefan kweet zich van zijn taak  om de strafschop te nemen en legde aan voor zijn derde doelpunt, echter doelman Marco Heeroma  sloeg de hard ingeschoten bal uit het doel, waardoor de ruststand 0-3 bleef.

Na de rust kwam Oerterp beter in de wedstrijd, maar echt gevaarlijk werd de ploeg vooralsnog niet. Epe verdedigde rustig  en het was in de 55e minuut dat Lars Krijgsman op aangeven van Stefan Lokhorst de 0-4 kon scoren. Gedurende de 2e helft wisselde trainer Martijn de Haas volop.  In de 65e minuut kwamen Stan van Niersen en Mart Nijhof in het veld voor Henk Slot en Lars Krijgsman.

Epe was een paar maal dichtbij een doelpunt. Gerrit Calkhoven, Luke Berkhoff, Twan Huiskamp en een harde kopbal van Stefan Lokhorst troffen bijna doel. Ook een ziedend schot van René Suurland  werd door de , in de tweede helft beter ogende doelman, uit de bovenhoek getikt.

Oerterp kreeg ook enige kleine mogelijkheden maar de lange spits  Dennis van Roeden en de  rechtsbuiten Jesse van de Broek hadden hun vizier niet scherp. Epe doelman Bas van Schoonhoven had een makkelijke middag.
In de 80e minuut kwamen  J-019 spelers Keane Nieuwenhuis en Jelle Huiskamp in het veld voor Gerrit Calkhoven en René Suurland.

Oerterp probeerde nog wel een ere treffer te scoren,  maar het was Epe dat vlak voor tijd toesloeg. Mart Nijhof won een duel op het middenveld en de aanval werd ingezet via Luke Berkhoff, die Stefan Lokhorst in staat stelde zijn 3e doelpunt in deze wedstrijd te scoren, zodat Epe  uiteindelijk de eindstand op 0-5 kon brengen. Een makkelijke overwinning op Oerterp voor de Epenaren.