...

Groep 1 01

19 oktober 2019 10:15

Onbekend

Het was rustig vanochtend op ons mooie sportcomplex. De enige wedstrijd die op het programma stond deze ochtend was de bekerwedstrijd van de JO12-1. We moesten het opnemen tegen de JO12-1 van Robur et Velocitas uit Apeldoorn. Gelukkig was Maud ook weer hersteld van haar blessure en eindelijk waren we na een lange periode weer compleet als team. Meteen en mooie gelegenheid om foto’s voor onze teampagina te maken (zie  https://svepe.nl/920/team-informatie/?sznid=7).

Het beloofde een zware en moeilijke wedstrijd te worden. De tekenstander van vandaag komt uit in de hoofdklasse en is nog ongeslagen in hun competitie. Na het fluitsignaal was het duidelijk dat Robur snel op voorsprong wilde komen en ons meteen onder druk zette. Dat lukte ook goed want Epe had moeite om eruit te komen en een doelpunt hing al vroeg in de lucht voor de bezoekers. Maar het was Epe die de mogelijkheid had om op voorsprong te komen. In één van de spaarzame aanvallen werd Jan onreglementaire ten val gebracht in het doelgebied en een strafschop volgde.  Helaas koos de keeper dezelfde hoek, die Lars Hofman ook uitgezocht had om in te schieten, en wist de bal te keren. Snel na dit moment wisten de Apeldoorners wel het net te vinden 0-1. Het was aan de goed keepende Lars Huiskamp te danken dat de ruststand maar 0-2 was.

Na de rust ging het wat beter lopen bij de Epenaren. Er werd bij de tegenstander onderling wat gemopperd en daar konden we mooi gebruik van maken. De combinatie lukte beter en we kregen ook wat kansjes en de keeper van Robur moest ook laten zien wat hij kon. Lars Hofman bracht de spanning weer terug door met een mooi afstandsschot de 1-2  te scoren. Maar al snel wist Robur weer een marge van twee doelpunten op het scorebord te brengen 1-3 en in het laatste kwart zelfs de 1-4 te scoren. Wederom was het Lars Hofman die van afstand wist te scoren 2-4, maar de tijd was te kort en door meer naar voren te spelen komt er achterin meer ruimte vrij en in de laatste minuut counterde Robur via de rechterkant en na een strakke voorzet werd de bal achter Bjarne, die de tweede helft keepte, ingeschoten. Eindstand  2-5.

Vandaag was deze tegenstander een maatje te groot, maar de strijdlijst die door onze spelers getoond is verdient een groot compliment. Het bekertoernooi is hiermee ten einde en kunnen ons nu volledig op de competitie richten.