2 - 3

Epe JO12-1JM

1e klasse 14

12 oktober 2019 8:30

Het was een vroegertje voor de JO12-1. Terwijl de meeste mensen nog op één oor lagen verzamelde we ons om half acht om af te reizen naar Zwolle om daar tegen de JO12-2 van SVI te voetballen.

Op papier leek het een makkelijke klus, maar niets dan anders was waar. Dat was echter niet door  het niveau van de tegenstander maar meer door het spel van onze kant. We kwamen nog wel vroeg op voorsprong 0-1, door een goed ingeschoten bal van Lars Hofman die vandaag weer voor het eerst meedeed na een lange blessure, maar  het getoonde spel was niet best. De mooie combinatie en aanvallen, waarop  de toeschouwers de afgelopen weken werden getrakteerd, zagen we vandaag niet veel meer van terug. Er werd teveel met de bal gelopen en het leek wel of iedereen voor zichzelf aan het spelen waren . Ook waren we niet scherp genoeg en door een foutje in de verdediging en een alerte tegenstander was de stand weer in evenwicht 1-1 en kort daarna wist SVI ook de 2-1 binnen te schieten door een fraaie omhaal 2-1.

In het 2e en 3e kwart was het een wedstrijd dat het spel over en weer golfde. Epe zette regelmatig aan en creëerde wel een aantal kansen. In het laatste kwart werden de mouwen nog maar eens opgestroopt. Door wat tactische wisselingen moest de druk op het doel van de tegenstander verhoogd worden en dat lukte. SVI werd met de rug tegen het doel gezet en we kregen meerder kansen, maar de bal wilde er maar niet in, mede ook door de goede keeper van SVI. Net toen iedereen dacht dat het scoren niet meer zou lukken was het Lars Huiskamp die door de muur van verdedigers glipte en Epe weer op gelijk hoogte schoot 2-2. Het werd nog een spannend slot van deze wedstrijd. Epe bleef doordrukken, maar had ook tot gevolg dat SVI kon counteren. Gelukkig was de verdediging nu wel bij de les en ook hield Jan, die de keeperhandschoenen van Jasper had overgenomen het laatste kwart, nog een goede inzet van de SVI-aanvaller tegen. Iedereen ging er al vanuit dat deze wedstrijd in een gelijkspel zal eindigen, maar daar dacht Esmee anders over. In de laatste minuut kreeg ze de bal voor de voeten en wist bal achter de keeper te schuiven 2-3.  Nadat de tegenstander de bal weer had afgetrapt kwam het bevrijdende fluitje van de goed leidende  scheidsrechter voor het eindsignaal en konden we de punten meenemen naar Epe.