Sportlaan 5 -7
8162BE
EPE
tel. 0578-612483

In een gelijk opgaande wedstrijd wist Epe te winnen van de uitstekende tegenstander AZC uit Zutphen
Beide voetballende ploegen mochten aanspraak maken op de winst, maar uiteindelijk bleek Epe het meest effectief. Wellicht dat het thuisvoordeel daaraan ten grondslag was, want aan het einde van de wedstrijd creëerden de Epenaren de meeste kansen.
In de eerste helft speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht, gaven weinig kansen weg waardoor de terechte ruststand 0-0 was.
Na de rust kwam er toch meer ruimte, beide ploegen gingen voor de winst en het was AZC dat op voorsprong kwam. Een mooie actie binnen de zestien waarbij de Eper verdediging uitgespeeld werd zorgde voor de 0-1 voorsprong voor AZC door een doelpunt van Mika Dekker.
Epe antwoordde al snel in de 62e minuut, na een paar mogelijkheden was het Stefan Lokhorst die een schitterende aanval afrondde. De aanval werd opgezet door aanvoerder Sven Hoogenboezem met een schitterende pass op Maurits de Jong, die de bal in een keer voorgaf en Stefan Lokhorst kopte ongehinderd de bal hard in het AZC doel (1-1).
Hierna ontspon zich een open wedstrijd met kansen voor beide ploegen. Epe kreeg een paar grote mogelijkheden maar het lukte de Epenaren niet om te scoren. Lars Krijgsman, Gerrit Calkhoven, Maurits de Jong waren dichtbij een doelpunt ,. Het uiteindelijk Stefan Lokhorst die in de 88e minuut de AZC verdediging uitkapte en de 2-1 scoorde.
De scheidstrechter liet nog zo’n 10 minuten doorspelen vanwege de vele blessurebehandelingen en in deze 10 minuten waren er zeker nog mogelijkheden voor beide ploegen om te scoren. Het bleef echter bij de 2-1 winst voor de Epenaren.