84'
Koen Logen (kopbal)

3e klasse B

3 november 2019 14:00

Een volwassen voetballend Epe liet zich dit keer niet verrassen, zoals vorig seizoen, bij Colmschate en won na een 1-3 ruststand overtuigend met 1-6. Een hattrick van Stefan Lokhorst, twee doelpunten van Lars Krijgsman en prachtige kopbal van Koen Logen die na langdurig blessureleed weer een gehele wedstrijd speelde.

Het begin van de wedstrijd was Epe zoekende en begon Colmschate  sterk, hoewel Epe al snel twee kansen kreeg die niet besteed waren aan  Luke Berkhoff (net naast) en Koen Logen ( lob lukte net niet).  Colmschate kregen enige hoekschoppen maar het was Epe wat  na 10 minuten, op voorsprong kwam door een harde schuiver in de verre hoek van Lars Krijgsman, na een pass van Sven Hoogenboezem. Lang duurde de voorsprong niet want het was de lepe Colmschate aanvoerder  Jarno van 't Hof die een vrije trap versierde en deze zelf onberispelijk in het Epe doel schoot (1-1).
Epe rechte de rug en had voetballend een heel goede fase waarbij meerdere kansen gecreëerd werden en het was Stefan Lokhorst die in de 29e minuut de bal na een hoekschop over de doellijn plaatste (1-2). Drie minuten later was het al 1-3 en weer door Lars Krijgsman die door een pass van Koen Logen alleen op het Colmschate doel kon gaan en scoorde. Er kwamen hierna nog meer kansen maar de ruststand bleef 1-3.

Na de rust zette Colmschate direct aan, probeerde fysiek duels te winnen maar de voetballende overmacht van Epe was te groot. Het was een kwestie van tijd dat de score op zou lopen, maar vele kansen werden niet benut , het duurde tot de 76e minuut voordat Epe weer scoorde en het was Stefan Lokhorst die de 1-4 maakte. Dezelfde Stefan maakte in de 82e minuut de 1-5 op aangeven van Koen Logen die daarna zelf in de 84e minuut met een mooi kop doelpunt de 1-6 eindstand op het scorebord bracht. na een goede voorzet van Luke Berkhoff. Hierna kwamen nog meer kansen maar het bleef bij de 1-6 eindstand.

Mooi was het dat de 16 jarige tweeling Mart en Tijn NIjhof samen mochten invallen in de laastet fase van deze wedstrijd en  dit zeker verdienstelijk deden.